Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz választási csalása...

A fidesz választási csalása valóban meglepetésként érte az embereket?

Figyelt kérdés
Nem volt ez olyan egyértelmű, minthogy a félelemkeltés, kamu hírek és korrupció a legnagyobb jellemzője a fidesznek? Burokban élnek egyesek?
2019. ápr. 5. 07:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kisebb, nagyobb mértékben mindenhol, minden politikai erő trükközik. Nyilván ezt a legnagyobb mértékben mindig a legtőkeerősebb tudja megtenni. Felmerül a kérdés. Ha egy politikai erő a legtőkeerősebbnek, azaz a legerősebbnek számít, akkor mi szüksége van a trükkökre? Mert biztosíték mindig kell, ahogy a nagyobb támogatottság is.

Van megoldás erre? Most már lenne, csak a politikai erőknek nem érdeke.

Egy nyilvános könyvelésű, bárki által, bármikor lekérdezhető, ellenőrizhető, a rendszeren belüli csalásokat teljesen kiküszöbölni képes, decentralizált szavazási informatikai rendszer tudná biztosítani, hogy legalább a voksolásnál ne lehessenek csalások.

Ez megvalósítható? Hiszen bármilyen informatikai rendszert fel lehet törni. Igen, megvalósítható a csalásmentes, feltörésmentes szavazórendszer. A kriptopénzek világából kölcsönzött technológiával. Nem vagyok kriptopénz b**i, de a mögötte lévő technológiát nagyon is jónak és már kellően kiteszteltnek tartom és nem csak én, hanem a világ összes techno-guruja is. Nagy világbankok érdeklődnek a technológia iránt.

De miért is jó még egy ilyen nyílt könyvelésű, decentralizált szavazórendszer? Azért, mert nem csak országgyűlési választásokra lehetne használni, hanem általában, rendszeresen tudnának szavazni az állampolgárok minden őket érintő ügyben.

Mindenkinek lenne egy kis kártyája, alias chippel ellátott személyi igazolvány, amely segítségével szavazhatna. Maradhatna anonim, mert az azonosítókat titkosítaná a rendszer és nem engedné, hogy ugyanaz a személy kétszer szavazzon, ahogy azt sem, hogy ugyanarról a lakhelyről 200-an. Az Offline csalások felderítésében és kizárásában is hatékony segítség lenne. Mivel decentralizált, több példányban (akárki letöltheti) létezne az adatbázisa (könyvelése), ezért nem lehetne központilag megmásítani az adatokat. A decentralizáltság másik előnye, hogy a rendszer üzemeltetésébe bárki beszállhatna az otthoni számítási kapacitásával, némi jutalomért cserébe, pont, mint a kriptopénzek tranzakció számításainál, sőt, ezt a rendszert egy elektronikus forint nyilvántartónak is lehetne használni, EHUF, vagy CHUF, vagy CFT néven KriptoForint rendszer üzemeltetésére, amely értéke közel egyenlő volna a valós forintéval és még befektetőket is vonzana, tehát általánosan erősíteni a Forintot.

2019. ápr. 5. 09:38
 12/22 anonim ***** válasza:
39%
Na mindig ilyen hülye kérdéseket tesztek fel, azzal csak a Fidesz malmára hajtjátok a vizet, erre az egyszerű dolgra kéne rájönni.
2019. ápr. 5. 10:36
 13/22 Molyember ***** válasza:
100%

A Fidesz egy malomtulajdonos kulák?

Miért mondjátok minden kritikára, hogy az "a Fidesz malmára hajtja a vizet"? Zavarnak az ilyen témák? Ha nem akarsz ilyen kérdéseket olvasni, akkor ott van neked az állami propaganda, ahol biztosan nem olvasol ilyet, vagy a 10-es válaszban megemlített "rémhíreket", hiszen a soros-migráns-brüsszel háromszög még véletlenül sem az. A Fidesz elcsalta a választást, ebben nincs kérdés. Ha nem lennél Fideszes, még meg is értenéd, miért: ha olyan szabályokat hoznak, amik nekik kedveznek, akkor a győzelmük csak törvényes, de nem tisztességes. Az a baj veletek, hogy a fideszesek 90%-a csak szerelmes a Pártba, igazából semmi haszna belőle, és az ellenzékiek értük is harcolnak. Kicsit olyan ez, mint egy olyan pszichés beteget ápolni, aki azt hiszi, hogy az ápolók az ellenségei, pedig nagyon nem.

2019. ápr. 5. 11:57
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

"...ha olyan szabályokat hoznak, amik nekik kedveznek, akkor a győzelmük csak törvényes, de nem tisztességes".

Ezzel csak az a probléma kedves válaszoló, hogy a választási rendszer adott, ha más érne el olyan eredményt, mint amilyet a Fidesz képes elérni választásról választásra, akkor éppen ugyanúgy kedveznek nekik is a választási rendszer!! Tehát azt is mondhatnám, hogy csináljon valaki a Fidesz után olyan választási eredményeket, és akkor neki is nagyon kedvező lesz a választási rendszer. Ja hogy a másik oldal nem képes erre, az nem a Fidesz hibája 🤔🤔

2019. ápr. 5. 12:44
 15/22 Molyember ***** válasza:
100%
A választási rendszer adott... volt. Aztán az elvtársak megoldották, hogy a szavazatok kevesebb, mint a felével kétharmados királyságot alapítottak. Tudom, hogy számodra ez felfoghatatlan, de ha ezt egy más párt csinálná, azt is elítélném. A Fidesz nem képviseli az emberek kétharmadát, de már annyit hazudtátok, hogy elhittétek magatoknak. A túlzott önbizalom viszont mindig bukást von maga után, úgyhogy csináljátok csak. Az ország narancssárga. Az ország kétharmada fideszes. Példátlan a támogatottság. Ezt ismételgessétek, amíg rátok nem omlik a rendszer.
2019. ápr. 5. 13:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem kell aggódni. Ez a szeméttelep ország nem sokáig lesz
2019. ápr. 5. 14:07
 17/22 anonim ***** válasza:
16%

Mivel 2010-óta folyamatosan 2/3 közelében van az összes közvélemény kutató szerint a Fidesz-Kdnp és nem volt ez máshogy a választások előtt hónapokig sem, így roppant meglepetést keltett, hogy ez lett az eredmény is. Még az ellenzékiek is csodálkoztak, hogy beigazolódott a mérésük. Döbbenetes !

Egyébként mielőtt rohamot kapnál maga az ellenzék ismerte be a sajátjainak, hogy nem volt csalás. "A Bajnai-kormány jogi és közigazgatási államtitkára szerint sem." [link]

Még a 400 is lehozta a sajátjainak, hogy nem volt csalás. Nem is lehet. A körzetekben a szavazatokat leadják a központoknak, akik összeadják elemi algebrai művelettel és lám kijön a végeredmény. Gyurcsány a kígyózó nyilatkozatakor már ismerte a végeredményt. Ivott is nyelvbotlás előtt pár felest. Nos, voltak elszámolások pár helyen ez igaz, de ez nem befolyásol semmit. A kompenzációs rendszer mindíg az első helyezettnek kedvez már 1990 óta. Az igaz, hogy az ellenzék erre nem volt felkészülve. El sem olvasták a választási törvény passzusait, de nem is érdekelte egyetlen pártot sem. Senki sem szólt hogy így vagy úgy kellene. Láthatod hogy az ellenzéked egyetlen pártja sem akar kormányra kerülni, mert tudják hogy nem csinálnák jobban [link]

2019. ápr. 5. 14:34
 18/22 Molyember ***** válasza:
91%
De én nem akarom, hogy ne legyen az országom. Miért nem lehetne, hogy egy olyan párt vezesse az országot, amelyik nem járat le minket a fél világ előtt, nem lopkodja el az országnak szánt pénzeket, és nem ötven évvel ezelőtti, szédítően hülye propagandával riogatja a hiszékenyebb réteget? Tudom, csúnya EU, rossz Brüsszel, de bmeg: ha az EU-t egy osztálynak képzeljük el, akkor ott mi vagyunk a csóró, problémás családból származó, magatartási gondokkal küszködő gyerek. Nem iszonyú égő már ez? Mert hisztizni remekül tudunk, és mindig mindenért mások a hibások, de nem inkább felzárkózni kéne a világ boldogabbik feléhez, ha már lehetőségünk van rá? "ŐőŐ, nYuGAtoN otT VAnNak a mIGrÁnsOk!"
2019. ápr. 5. 14:37
 19/22 Molyember ***** válasza:

17-es, látod? Milyen kommunikáció ez? Milyen "ellenzéked"? A Parlamentben ülőket egytől egyig falhoz kéne állítani, mert mind hazaáruló. Az összes. Nincs olyan, hogy ellenzékem, én egyedül vagyok az ellenzék, és még sokan vannak ugyanígy.

Azt meg leírtam, hogy mit nevezek csalásnak, de nem akarod megérteni. Mindegy. A Fidesz nem képvisel annyi embert, mint képzeli magáról, sőt. De amíg az ellenzék partner neki ebben, én semmit sem tehetek. Engem ott bent nem képvisel senki. Igazából ez is a csalás része, és amíg én itt dolgozom, itt adózom, vissza csak árulást kapok. Joggal lehet bennem keserűség, de rohamot nem fogok kapni, annyit nem ér. És mivel abba az igazságba kapaszkodom, ami a világ kezdete óta tartja magát, végül nekem lesz igazam: el fog múlni.

2019. ápr. 5. 14:47
 20/22 anonim válasza:

Engem nem lepett meg...még mondtam is előtte, hogy tuti el fogják csalni. Anyukám meg -kicsit naív néha- mondta, hogy áá, nem, mert ez szavazás. Hát mondtam, rendben, legyen így :) És amikor mutatták a tévében, hogy pl a 11.kerületben mennyien állnak még mindig sorba, hogy szavazhassanak, ráadásul kb mind fiatal, akik kizárt, hogy a Fideszre szavaztak, na meg ilyen magas részvételi arány nagyon régen volt, vagy talán nem is volt? Szóval holt biztos, hogy nem azért, mert sokan siettek a Fideszre szavazni, mert be voltak gyulladva a migránsoktól....mivel a Fidesz ezzel az egy dologgal sajnos nagyon megfélemlítette az embereket. De valóban sokkal többen szavaztak ellenük és ebben a sz@ros választási rendszerben kb csak akkor lehetne a Fideszt leváltani, ha a Fidesz ellen csak egyetlen egy ellenzéki párt indulna a választásokon, mert a sok pártra elaprózott szavazatok elvesznek gyakorlatilag a Fidesszel szemben ugye. Ergo lehetetlen lesz leváltani. Amúgy is, mert szerintem nincs egy jó párt. Momentum. Talán...(aztán ne felejtsük el, hogy anno a Fidesz is kb olyan korú politikusokból állt, mint a Momentum, ki tudja, megnyerte volna most a Momentum a választásokat aztán szép lassan azok is "beértek" volna és átestek volna a ló túloldalára, mint a Fidesz...iszonyat maffia párt. Van egy jó könyv, bár már réginek számít, címe: A magyar polip (ha jól emlékszem) na abban a könyben ami le van írva...ha csak a fele lenne igaz pl már az is sok lenne és mindezt úgy, hogy a könyv kiadása óta eltelt már pár év...) egyébként nagyon elszomorító a csalás, a választási rendszer amit kitaláltak maguknak, az hogy minden az övék, hogy csak azok nyernek közbeszerzéseken akik közel vannak a tűzhöz, hogy nincs bíróság, nincs az az ügyész aki ellenük merne ítélkezni. Maffiaállam lett Magyarország, teljesen egymás ellen fordították az embereket, mert ugye van az akinek van egy kis esze és nem nyeli a propagandát és van az akit úgy behülyítenek, hogy elképesztő. Egyébként ha mindenki tisztában lenne vele, hogy miket művelnek, itt még akkor sem lenne összefogás ellenük, akkor is ők irányítanák az országot. A magyar nép nem egy tökös nép. És ez igen sajnálatos. Csomó országban tűntetnek a korrupt kormányuk ellen és nem annyian vannak kint az utcán, mint itthon...hiába más népekben nagyobb az igazságérzet. Itt mindenki ül és/vagy puffog magában vagy bele törődik/lesz@rja.

Mindenesetre a fő kérdésedre vissza térve: igen, pl a Svábi András láthatóan nem hitt a szemének, amikor meglett az eredmény.

Meg egyik kollégám sem hitte el, hogy csalás lesz...

Egyébként ha most bele gondolok, nincs is olyan ismerősöm, aki Fideszes....vagy nem igazán politizál, vagy rettenetesen utálja őket és keni-vágja a "kis csíntevéseiket" Illetve van egy olyan ismerősöm, aki nem annyira a Fideszért van oda, hanem a bevándorlás ellenes politikájukért és emlékszem, engem is rá akart venni emiatt, hogy a Fideszre szavazzak :) mondtam, hogy én nem kajálom be a sok sz@rjukat hát mondanom sem kell, mintjárt lebalosozott. Meg jött elő Gyurcsány Ferenccel :D amikor már ugye ki nem sz@rja le őket? Egyébként ezt megfigyeltem Fideszes embereken, hogy egyből balosoznak meg Gyurcsányoznak, ami elég lehangoló, meg fárasztó már. Sajnos nagyon egyszerű emberek vannak elvétve azért :/

2019. ápr. 21. 03:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!