Miért nincsenek tisztességesen megfizetve a melósok?
Miért nem kaphat magas fizetést egy 4 műszakban dolgozó ember?
Aztán fenn az irodában meg a kávézgató, egész nap csak a monitort leső emberek meg többet kapnak.
Mi meg bemegyünk éjjel is.
A cég jóval több fizetést is megengedhetne.
Miért nem ad?
"...meg én nekem 139 az iq-m."
Igen? Akkor jó.
Mert amíg egy munkára X összegért is lehet kapni jelentkezőket, addig nem fognak 2X összeget fizetni.
Ha majd nem lesz megfelelő munkás, aki X összegért jelentkezne, akkor fognak fizetni többet, 1.5X, vagy 2X összeget.
A fizetést nem a műszakok száma vagy a munka nehézsége határozza meg, hanem elsősorban a teremtett érték, azaz, hogy az adott tevékenység mennyi bevételt vagy közvetett hasznot hajt a cégnek.
Tudod, azok "az irodában meg a kávézgató, egész nap csak a monitort leső emberek" sokkal több értéket állítanak elő, mint te a szalag mellett. Azon kívől ők le is tettek valamit az asztalra: diplomát szereztek, nyelvet tanultak. Erre felteszem neked is lehetőséged volt, hogy esetleg nem éltél vele, az nem a mi hibánk.
Igen, esetleg adhatna több fizetést a cég, de míg egy tapasztalt üzleti elemző vagy programozó pozícióra lepkehálóval kell fogni az embert, addig szalagmunkára sorban állnak a jelentkezők. Kereslet-kínálat van itt is, emiatt a cég inkább ritkább és értékesebb munkaerőnek add több pénzt.
Ha több fizetést szeretnél, akkor tanulj, válts munkakört és akkor majd te is lehetsz fent az irodában. Ennyi.
#5:
"én irodista vagyok 145 ezer a fizetésem"
" nekem 139 az iq-m."
Ezt a kettőt valahogy nehezemre esik együtt elhinni. 145 ezer az baromi kevés, egy magas IQ-val rendelkező ember ettől sokkal jobb állást is kap.
Hol kaptad ezt az eredményt? Mert a netes tesztek semmire nem jók. Hivatalos Mensa tesztet csinálj! Nekem "csak" 130 az IQ-m, de már az is jobb, mint az emberek 98%-a és az egész Mensa társaságban kevesen vannak, akiknek 135 fölötti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!