Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Volt valahol a hétvégén ünnep...

Volt valahol a hétvégén ünnep a Tanácsköztársaság 100. évfordulója alkalmából?

Figyelt kérdés
2019. márc. 24. 17:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Jó kocsik így van.Trabant meg wartburg.Lehetett szerelgetni otthon a szomszéddal,pálinkázgatva.A rádióból meg szólt a limbóhintó,az asszony meg főzte a tojáslevest.Az volt az élet,nem pedig ez.
2019. márc. 25. 11:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak én érzem úgy, vagy az utolsó két válaszoló tényleg keveri a szezont a fazonnal? :S
2019. márc. 25. 11:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Hármas vagyok. Egy szóval nem mondtam, hogy a Fideszben nincsenek. Nem éltem még a rendszerváltás előtt, de attól még tudom, hogy az ország a kommunistáknál nagyobb kárt még nem okozott senki. Tisztelem és szeretem őket, mert ha nem internálják öregapám soha nem születek meg, de ez akkor sem pálya, hogy ünnepeljük őket, meg Nagy Imre féle komcsiknak állítunk szobrokat.
2019. márc. 25. 18:07
 14/20 anonim ***** válasza:

komcsizás...jaj

a kommunista rendszer ideális esetben a legjobb a világon, de ahhoz nagyon gazdagnak kell lennie egy országnak. nézz utána mit jelent a tökéletes kommunista rendszer, ahol nincs gazdag és szegény, ahol mindenki egyenlő stb. itt csak a körülmények nem voltak adottak, hogy ez működjön, meg ezt nem lehet diktatórikusan. Hogy a gazdag nyugati országok miért nem térnek át a kommunista rendszerre? Valószínűleg az országokat irányító szupergazdagok nem szeretnék ezt a "nincs gazdag és szegény" rendszert.

2019. márc. 25. 22:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha kommunista világot akarsz, javaslom, válaszd a Star Trek univerzumot :) Ott kb. ez működik.

2019. márc. 25. 22:20
 16/20 anonim ***** válasza:
A kommunizmus csak elméletben működik. De ott tényleg a legjobb.
2019. márc. 26. 05:35
 17/20 anonim ***** válasza:
A kommunizmus elméletben is egy beteg eszme. Az emberek nem egyenlőek és még akkor sem lennének azok ha a társadalmi különbségek 0-ra csökkenének. És ez így van jól. Az ember képességei szerint részesüljön a javakból, és ne igényei szerint! Mert igény az bizony elég sok mindenre lenne...
2019. márc. 27. 19:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Értem én, pontosan ez vele a probléma a gyakorlatban. Ki dönti el, hogy mi az igényem? Nyilván magamtól a maximumot igényelném, ami nem fenntartható. De elméletben szép, mindenki annyit kap, amennyire a jóléthez szüksége van.
2019. márc. 28. 06:17
 19/20 anonim ***** válasza:
ez itt a baj, és lenne is ha egy igazi jóléti társadalmat akarnánk. hogy mindenki a maximumot venné ki, vagyis azt szeretné, a társadalomnak fel kéne nőni ehhez a rendszerhez. egyébként szerintem a kapitalizmus azon formája tökéletes, ami az usa 50-60 éveiben volt, 30-as válság után be kellett látniuk, hogy a gazdag és szegény közötti hatalmas szakadék a gazdaság összeomlásához vezet. sajnos most megint ez van mindenhol a világon, eltűnt az erős középosztály.
2019. márc. 28. 20:10
 20/20 anonim ***** válasza:

14 vagyok és

19 is

2019. márc. 28. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!