Ha mindenki arra vár, hogy majd jön egy ÚJ párt, ami majd leváltsa a Fideszt, akkor miért nem hajlandóak az emberek 1-2%-os pártokra szavazni?
Akinek nyilvánvaló, hogy mi elkorcsosult és mit kell tenni helyette, az miért nem szavaz 1-2%-os pártokra? Mert számukra nyilvánvaló számára hogy nem érdemes.
És akik számára ilyen dolgok magától értetődők, azok nem meggyőzhetők, hiszen nem érveik, hanem érzelmeik vannak. Érzelemmel meg nem vitázik az ember.
Szerintem a MHM nem igazi ellenzél, a Fidesszel nagyon jóban vannak...
Miután elszipkázták a Jobbiktól (ami amúgy valóban megérdemli valamennyire) a szavazatokat, utána vagy megy a párt a levesbe, vagy új KDMP lesz belőle.
Lehet, hogy nincs igazam, le lehet pontozni, de én tényleg őszíntén ezt gondolom...
De egy radikálisabb párt amúgy nehezen tud szerintem kormányt váltani alapvetően is, mert a másik radikális szélsőségből azt a válasz reakciót váltja ki, hogy akkor a radikális baloldali pártra fognak szavazni, még ha amúgy nem is szavaztak volna senkire, semmire...
Meg ha nincs is jelenleg annyi radikális balos, a radikális jobb szerintem megképzi.
Ez pszichológia, szociológia...
Eddigi történelem során ez a tapasztalat.
Szerintem a legkártékonyabb tényező amúgy, ami jelentősen hozzájárul hogy az emberek nem szavaznak kisebb pártokra az az MSZP.
Még sok LMP szimpatizáns is inkább szavaz valamiért az MSZP-re, mert "az a biztosabb, esélyesebb".
Minden embernek egyformán 1 szavazata van. A nagy pártok nem azért lettek nagy pártok, mert ha valaki rájuk szavaz az többet ér, hanem mert egy valaha volt kis pártra egyre többen szavaztak. Ez alól az mszp a kivétel, mert az állampárt utódjaként eleve hatalmas szavazóbázissal indult 1990-ben és onnan sikerült letornázniuk magukat 10% alá mostanra.
Vagyis a PÁRTOKNAK, mindegy, hogy kicsik vagy nagyok, olyan programot, politikusokat kell felkínálniuk, hogy rájuk szavazzanak azzal az 1 szavazatukkal és ne más pártra. Az lmp-nek, a MKKP-nak sem volt szavazója mikor létrehozták őket, aztán vagy bejutottak a parlamentbe vagy nem. A jobbik is indláskor a nulláról kezdte. Az emberek szavaznak kis pártokra - a legjobb példa a fidesz. 1990-ben alig volt 5% felett a támogatottságuk a parlamentben, most meg azon sír az ellenzék, hogy nem lehet leváltani őket.
Tudod, van az a klasszikus mém:
"ki akar változást?" - mindenki felteszi a kezét
"ki hajlandó változtatni?" - mindenki leteszi a kezét
És van az a magyar szokás, hogy a hatalomért bármit megtesznek még a baloldaliak jól össze is vesznek egymással, csakhogy a fidesz nyerhessen, mert bizony a balhé, amit csináltak százezreket lökött át a narancs táborba.
Mi Hazánk - mit csinált eddig? Mesélj, mi az, amit eddig megtettek, hogy jobb legyen a "mi hazánk"?
A kétfarkúak legalább aktívak és fejlesztik a környezetet, lefestik a buszmegállót, virágot ültetnek, ruhát és kaját a szegényeknek, bevonják a társadalmat az ország építésébe. Mit csinál a Mi Hazánk? Diákokat vernek meg az után, mint a jobbik, mert 14-én nincs rajtuk kokárda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!