Van egy társas akváriumomban 7 db neon. Nem tudom hogy mi alapján tegyem külön az ívatásra szánt párt? Nem tudom hogy mikor vannak abban a stádiumban amikor hajlandóak lennének ívni?
Itt találsz leírást, hogy hogyan is kell nekiállni. Sok türelem kell hozzá, és különleges körülmények. Sima csapvízben, pláne társas akváriumban nem fog ikrázni.
Egyébként én nem látom túl sok értelmét a neonok szaporításának, mivel könnyen beszerezhető halról van szó, viszont a szaporítása nehéz.
Értem, persze, hogy mire gondolsz. Én emiatt garnélázok 4 aksiban is. :D
De szerintem nem érdemes ilyen nehezen szaporítható hallal foglalkozni. Én a helyedben valamilyen elevenszülőket nevelnék. Pl. az endler guppiból mostanában nehéz hozzájutni a tiszta vérvonalú, nem kevert állományhoz. A legtöbb eladott ma szivárvány guppival kevert változat. Az eredeti, echte endlerek kezdenek többet érni.
Alapvetően nem ott kezdődik a dolog, hogy külön kell tenni a tenyészpárt, hanem ott, hogy erre kondicionálni kell őket.
Imitálni kell az esősévszak előtti részt, külön tartva a nemeket, aztán az esős évszakot, ekkor kell külön tenni őket.
És természetesen mindig az arra legrátermettebbeket kell tenyésztésbe vonni.
Ezt ránézésre tudod megállapítani, teljesen értelemszerű.
...mármint úgy külön tenni őket, hogy külön akváriumba összetenni a szaporítandó egyedeket.
És a fajtajellegnek megfelelő körülményekkel serkenteni az ikrázást, pl hűvösebb lágy víz hozzáadása.
De jó körülmények között spontán is ikráznak.
Ez hosszútávon nem a legjobb, mert az akváriumban állandóak a körülmények, így mindig párzásra készek.
A természetben ez ciklikusan történik, és ehhez kell alkalmazkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!