Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem süllyedt...

Csak szerintem süllyedt nagyon mélyre már ez a dolog?

Figyelt kérdés
Ez az egész O1G-zés.. az elején sem volt vicces.. aztán megjelentek a profilképek, graffitik, pénzre ráírva.. tehát mégjobban lesüllyedt az ellenzék ezen oldalának színvonala.. és most látom indexen, hogy valaki csinált O1G-s kokárdát... hogy lehet valaki ennyire sötét? Hogy lehet ennyire építkezni egy ilyen óvodás szintű "csúfolódásra"? Nem csodálom, hogy olyan sok mégjobban kiábrándultunk az ellenzékből.

2019. márc. 16. 16:07
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
58%

"Egyszerűen mégegy kétharmadot nem szabad adni egyetlen pártnak SEM"

És mégis ezt hogy akarod megcsinálni? Közlöd, hogy én már nem szavazhatok a fideszre mert az már túl sok lenne? vagy megszámolod a szavazatokat és amikor elérné a 2/3-t, onnantól kidobod a kukába, azok a szavazatok nem számítanak majd?

A 2/3-t nem adták, az az eredménye a leadott szavazatok számának! Hol nyúlsz bele és milyen jogon? Ez a VÉGEREDMÉNY. Kijön az állás és elveszel a győztestől csak ne legyen 2/3-a?

Merkeléknél is ezt mondtad korábban? Hiszen sok éven keresztül a koalíciójuk 80% körüli mandátummal rendelkezett. Akkor most kijelented, hogy a németeknél vagy 15 éven át diktatúra volt?

2019. márc. 18. 20:06
 32/40 anonim ***** válasza:
57%

Sajnos a "rendszerváltás" óta az ország összes tehetségtelen bugris vadparasztja parlamentbe/kormányra került.

Most már ideje lenne egy felelős, tisztességes és normális kormányzásnak!

Ámen!

2019. márc. 18. 20:11
 33/40 anonim ***** válasza:
25%
#31: Arra gondoltam, hogy az ellenzéki pártoknak mindent meg kell tenni (összefogás), hogy maximalizálni tudják a mandátumaik számát. Illetve amint eltakarodott a fidesz, egy arányos választási rendszert kell elfogadni, ahol nem lehet a szavazatok 45-50%-ával kétharmadot szerezni.
2019. márc. 18. 21:21
 34/40 anonim ***** válasza:
25%
Egy koalíciót pedig ne hasonlítsunk ahhoz, amikor egyetlen pártnak van 2/3-a és bármit megtehet. Illetve a német demokráciát ne hasonlítsuk a magyarhoz, mert ott mondjuk vannak fékek-ellensúlyok a rendszerben, ellenben a magyarral, ahol minden szerv élén már fideszes csicska ül.
2019. márc. 18. 21:24
 35/40 A kérdező kommentje:

33-as, nagyon naiv vagy.

Komolyan elhiszed, hogy az ellenzék a nagy "Hazafi", hogy majd ők mindent az országért tesznek? Ugyanolyan hatalom éhesek, mint Orbán, csak inkább eu pártiak, mint "nemzeti" pártiak.. ennyi az egész, inkább tmogatják a kisebbséget, mert jajj szegények, inkább fogadnának be menekülteket, mint az itthoni szegénységet törnék meg.. a jelenlegi felhozatal mind ugyan olyan és köztük meg a Fidesz a legkisebb sz@r.

2019. márc. 18. 21:47
 36/40 anonim ***** válasza:
68%

"Arra gondoltam, hogy az ellenzéki pártoknak mindent meg kell tenni (összefogás), hogy maximalizálni tudják a mandátumaik számát."

Csakhogy a valóság azt mutatja, hogy az ilyen elvtelen összefogás csökkenti a szavazatok számát, nem összeadja. Nem Ellenzék nevű párt áll szemben a fidesz-kdnp-vel, hanem sok párt van, mind (elvileg) saját célokkal, értékrenddel. Az emberek meg nem 2 közül döntenek, hogy vagy a fidesz vagy az Ellenzék párt, hanem arra a pártra szavaznak, amelyik nekik a legjobban megfelel. AZTÁN derül ki, hogy a pártok mennyi mandátumot szereztek. A jobbik 2003-ban jött létre és 2006-ban még csak 2%-t szerzett. Majd 2009-ben az EU-s szavazáson már 15%-t szereztek. Nem más döntötte el az eredményüket, nem kijelölték, hogy ők most nagy párt lesznek vagy kicsi, hanem mindenki leadta az 1 darab szavazatát és a szavazók 15%-a úgy döntött, hogy a jobbikra adja le. Ahogyan most meg úgy áll a dolog, hogy még a 10%-t sem fogják elérni, mert már nem áll mögöttük annyi szavazó. Pont amiatt, hogy összeállnak a többi ellenzéki párttal.

nem gond, szorgalmazzátok az összeállást nyugodtan, nekem jó. Annál kevesebb szavazó lesz ott és több a fidesz-kdnp mellett!

"Illetve amint eltakarodott a fidesz, egy arányos választási rendszert kell elfogadni, ahol nem lehet a szavazatok 45-50%-ával kétharmadot szerezni."

Soha nem volt nálunk arányos választási rendszer, pont amiatt, hogy nem kormányképes. Az arányos rendszer sem teljesen arányos, hiszen akkor annak is ott kellene legyen a képviselője a parlamentben, aki egyedül szavazott Gipsz Jakab független jelöltre. Mindenképpen torzít a rendszer, hiszen mindig van minimális küszöb amit a szavazatszámnak el kell érnie.

Ráadásul megérthetnéd már, hogy a kormány nem a listás szavazatok alapján szerzett ennyi mandátumot, hanem mert az egyéni körzetek 86%-ban győzött. És ne folytasd azzal, hogy mert csak éppen többségük volt, a 91 helyből 48-ban az összes szavazat több, mint 50%-t megszerezték egyedül. Azért nem 86%-os a mandátumarányuk a parlamentben, mert a listás szavazatok csökkentik.

A briteknél csak egyéni mandátumok vannak és gondolom azt a rendszert elég demokratikusnak tekinted. Ott a fidesz 86%-os lenne a parlamentben. Vagy ott van Macron Franciaországa, ahol Macron pártja az első fordulóban alig 33%-t szerzett és uralja a parlamentet, többségi kormányt tudott alakítani, míg LePen pártja a 17%-val nincs is bent. Azt is demokratikusnak és megfelelőnek tartod gondolom.

2019. márc. 18. 21:51
 37/40 anonim ***** válasza:
12%

"Csakhogy a valóság azt mutatja, hogy az ilyen elvtelen összefogás csökkenti a szavazatok számát, nem összeadja"

Nem szavazatszámot mondtam, hanem mandátumszámot. Az ellenzék jóval több egyéni körzetet tudna megnyerni, ha egyetlen ellenzéki jelölt állna szemben a fideszessel.

"Soha nem volt nálunk arányos választási rendszer, pont amiatt, hogy nem kormányképes"

Miért is nem kormányképes? Hú, még a végén nem egy párt azt csinálhatna amit akarna, hanem együtt kéne működni a többivel, valóban kormányozni kéne, borzasztó lenne tényleg.

"Az arányos rendszer sem teljesen arányos, hiszen akkor annak is ott kellene legyen a képviselője a parlamentben, aki egyedül szavazott Gipsz Jakab független jelöltre. Mindenképpen torzít a rendszer, hiszen mindig van minimális küszöb amit a szavazatszámnak el kell érnie."

Ez valóban így van, de azért nem mindegy mennyit torzít a rendszer.

"Ráadásul megérthetnéd már, hogy a kormány nem a listás szavazatok alapján szerzett ennyi mandátumot, hanem mert az egyéni körzetek 86%-ban győzött."

Tisztában vagyok vele, de ha listán 49% szavazott a fideszre, akkor egyéniben is az országban átlagosan 49% szavazott a fideszre. És ebből lett 86%-uk a mandátumokat tekintve, itt az aránytalanság amiről beszéltem. Kettőnk közül nem én vagyok a hülye.

"A briteknél csak egyéni mandátumok vannak és gondolom azt a rendszert elég demokratikusnak tekinted."

Pár különbség Magyarország és Nagy-Britannia között: ott a választási rendszerről konszenzus volt, nem egy párt írta a választási törvényt. A brit parlament kétkamarás, a magyar egykamarás. A briteknél nem lehet 2/3-addal választási törvényt, alkotmányt módosítani, nálunk lehet. Franciaországban sem lehet az alkotmányt módosítani népszavazás nélkül. Almát az almával érdemes összehasonlítani.

2019. márc. 18. 22:07
 38/40 anonim ***** válasza:
44%

Egyébként honnan tudod, hogy mi történne egy ellenzéki összefogás esetén, látnok vagy?

És ha már "elvtelen" összefogásról beszélsz, mi a véleményed arról, amikor 1998-ban a fidesz összefogott a kisgazdapárttal a második fordulóban, hogy le tudják váltani az MSZP-t? Az gondolom nem zavart.

2019. márc. 18. 22:09
 39/40 anonim ***** válasza:
25%

#35: Nem hiszek én semmit az ellenzékről, csak nem akarom hogy a fidesznek 2/3-a legyen, és szerintem ez elérhető lenne egy összellenzéki összefogással, ennyi.

Ezt a menekültezést meg inkább hagyjuk, látszik hogy kimosta a fidesz az agyad a hazugságaikkal. Gondolom azt is elhitted hogy Vona bzi, Juhász veri a feleségét, Hadházy meg embert ölt.

Szerintem meg a fidesz a legnagyobb sz@r a sok sz@r közül, ez van, jogod van a saját véleményedhez, ahogy nekem is.

2019. márc. 18. 22:12
 40/40 anonim ***** válasza:
43%
39- A számból vetted ki a szót! Szó szerint így látom én is! (32 voltam)
2019. márc. 18. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!