Ha államcsőd lenne Magyarországon, még további százezrek menekülnének el?
Lassan darabjaira hullik az egész kóceráj. Egy államcsőd esetén tömegesen menekülnének az emberek az országból?
"Németországban, ahol az átlagbér 2500 Euro nettó, "
Magyaroszágon meg 217 ezer. Ettől még az átlagember nem fog ennyit kapni. Németeknél is a mérnök, az orvos meg a repülésirányító jól keres, a cégeknél a mag elfogadhatóan, a nagy átlag, a munkaerőkölcsönzőkön keresztül meg örülnek ha az elbérletet meg a kaját kigazdálkodják.
A lehtöbb álláshirdezés minijobbereket keres 450 eurós alapon.
Persze van ingatlanadó az utolsó porfészekre is, tv adó, egy autóra a biztosítás 10 szerese mint magyarországon.
Én mérnökként az első években nem kaptam meg a 2500 nettót, csak miután bekerültem valami nagyobb céghez.
De hallottam erre olyan kezdő mérnükről is akit kis céghez kb. 1800 euró nettóval vettek fel akkoriban. Most persze erre jobb a helyzet, de annyival emelkedett is minden az utóbbi 4 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!