A Fidesz és a KDNP politikusai mit értenek „keresztény kultúra” alatt? Mi az, ami szerintük nem tartozik bele?
Figyelt kérdés
2019. márc. 15. 17:24
1/4 anonim válasza:
Keresztény - Utálja a Muszlimokat
Nemzeti Keresztény - A szlovákokat, románokat, szerbeket is utálja nem csak a muszlimokat
Konzervatív Keresztény - A melegeket is utálja, persze nem annyira, mint a muszlimokat
2/4 anonim válasza:
Ez csak parasztvakítás.
Európa vallása nem homogén, hát még a különböző társadalmak kultúrája, akár országhatáron belül is. Ez mindig is így volt.
Vallásszabadság van, olyan vallás szerint élhetsz, amilyen alapján csak akarsz. Még változtathatsz is, amikor csak akarsz. És ez nem is fog változni.
Kultúráról nem is beszélve, ami nem csak vallási lehet.
3/4 anonim válasza:
Azzal hogy zsinagógákat építtetnek...
4/4 anonim válasza:
A keresztény kultúra több, mint a vallás, de alapjában véve abból indul, azzal van összefüggésben. Máshogy él és gondolkodik egy adott kultúra népe, mint egy másik kultúráé, de minden kultúra népében van számtalan közös is. Az a baj, hogy mindig a különbözőségeket akarjuk hangoztatni, és nem a sok hasonlóságot. Két különböző kultúra népe ugyanúgy szeretheti a friss, tiszta levegőt, a zöld fákat vagy a friss gyümölcsöt, az állatokat, vagy akár a pénzt. De csak azt nézzük, hogy más a fejfedőjük vagy más az istenük neve. Laikusként nehéz meghatározni, mi az a keresztény kultúra, de jól hangzik és el lehet adni vele egy pártot. A legtöbb átlagembernek a keresztény vallás jut róla eszébe, és még ha nem is él valaki tisztességesen, embertársait segítve és szeretve, akkor is szokás magukat kereszténynek hívni, hiszen meg vannak keresztelve, akkor ők a keresztények. Közben ezer ponton vérezhet a "kereszténység" az adott ember életében. Ettől függetlenül létezik keresztény kultúra, de szerintem egy kultúra fenn tud maradni akkor is, ha mellette békésen elél egy másik kultúra meg egy harmadik meg egy századik is. Egymás tisztelete a legfontosabb, és akkor nem kell félnünk egymástól. Nekem a keresztény valláshoz kapcsolódó szép épületek jelentik a keresztény kultúrát, és van egy csomó dolog, amit meg keresztény hitnek nevezek, de nem akarok vele közösséget vállalni, mert nem vagyok hívő. Szerintem a Fidesz szerint a keresztény kultúra olyan, amibe nem férnek bele a menekültek, a homoszexuálisoknak pedig kuss van, a KDNP szerint pedig a keresztény kultúrában vasárnap zárva vannak a nagy boltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!