Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mi ez a hülye...

Magyarországon mi ez a hülye mentalitás, hogy azért ne sztrájkoljon valaki/azért ne kérjen magasabb bért, mert akkor kivonul a cég Magyarországról?

Figyelt kérdés

Érdekes módon, Nyugat-Európában is léteznek munkahelyek, olyanok, mint Magyarországon.Pedig a bérköltségek igen magasak.

Ha a cégek valóban úgy gondolkodnának,ahogy pár szervilis magyar teszi, akkor Nyugat-Európában nagy munkanélküliség lenne, mivel drágán dolgoznak.

A multinacionális cégek többsége, kivéve a kereskedelmet, (mert ott tényleg az eladott áru mennyiségétől függ minden),bizony tud többet fizetni, csak noszogatásra van szükségük.

A franciaországi Peugeot gyár nem termelékenyebb, mint a Nagyszombatbon (Szlovákia) levő.Akkor mi a különbség?

Az,hogy a francia munkavállaló nem megy el bagóért dolgozni, hanem sztrájkol.

Évente 13-15 százalékos emelés teljesen egészséges, normális kellene,hogy legyen Kelet-Európában.

2019. márc. 15. 08:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

#9: Leírtam, hogy az Audi magyarországi gyára nem kevésbé termelékeny, mint a cseh gyára. A magyar kormány is eléggé támogatja őket az alacsony társasági adóval, munkahelyteremtési támogatásokkal. Akkor miért ne lenne ugyanazon a szinten a két gyár? Miért ne kellene ugyanannyit fizetni a magyar munkásnak, mint a cseh munkásnak?

És most sz.pjam le Orbánt, hogy idejönnek a multik éhbérért dolgoztatni embereket? Egyébként egyrészt Gyurcsány alatt is jöttek, például a kecskeméti Mercedes-gyárról a megállapodás még az MSZP-kormány alatt született meg. A Fidesz persze akkor köpködte hogy nem kell az ide, majd a gyár átadásán, amikor már Fidesz-kormány volt, Orbán büszkén ott feszített és vágta át a szalagot... Másrészt nem bánnám, ha olyan munkahelyek is teremtődnének az országban, amikre nem 90%-ban betanított munkásokat várnak. Jó lenne, ha az ország húzóágazatai magas hozzáadott értékű iparágak/szolgáltatások lennének, nem összeszerelő üzemek.

Egyébként hova mennének a multik? Az EU-ban itt a legalacsonyabb a társasági adó, a kormány szórja a munkahelyteremtési támogatásokat, a munkaerő még akkor is olcsó lenne az EU-s átlaghoz képest, ha másfélszeresére kéne emelni a béreket hirtelen. Hova mennének, ha innen kivonulnak?

Ja és tudtommal szabad piacgazdaság van. Ez azt jelenti, hogy elvileg bárki bármennyit kérhet a munkaerejéért, a tudásáért, majd a piac eldönti, hogy megadja-e. Az Audis dolgozók 18%-kal több bért kértek, az Audi pedig úgy döntött, hogy így is megéri neki őket foglalkoztatni, ezért megadta. De te dolgozzál éhbérért életed végéig ha neked az jólesik, én a tisztességes munkámért cserébe tisztességes bért szeretnék kapni.

2019. márc. 15. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

"Leírtam, hogy az Audi magyarországi gyára"

Magyarországon nem csak Audi gyár van, én nem csak erről beszéltem. Az teljesen természetes, hogy fejeltebb ország több fizetést tudnak biztosítani. Ebből kifolyólag mondtam hogy szürreális az, amit egyes emberek szeretnének.

"Gyurcsány alatt is jöttek, például a kecskeméti Mercedes-gyárról a megállapodás még az MSZP-kormány alatt született meg"

Mondtam én egyáltalán olyat, hogy az MSZP kormánya alatt nem jöttek? Én csak azt mondtam hogy Magyarországon egyre több multi van a jelenlegi kormány politika miatt!

"Hova mennének, ha innen kivonulnak?"

Hidd el találnának olyan helyet, ahol sokkal jobban megvannak, olcsóbb a munkaerő! :))

2019. márc. 15. 11:48
 13/18 anonim ***** válasza:
9%

#12: Na mesélj, hol találnának olyat, ahol jobban megéri nekik. Mondjuk nem baj, ha nem a világ végén van, és ideális esetben EU tag is az adott ország.

"Mondtam én egyáltalán olyat, hogy az MSZP kormánya alatt nem jöttek? Én csak azt mondtam hogy Magyarországon egyre több multi van a jelenlegi kormány politika miatt!"

Arról meséltél, hogy Gyurcsány az emberek munkahelyével játszott, most meg már az MSZP alatt is jöttek a multik. Akkor most mi van?

2019. márc. 15. 11:56
 14/18 anonim ***** válasza:
46%

"Az teljesen természetes, hogy fejeltebb ország több fizetést tudnak biztosítani"

A fizetést nem az állam adja. (ha nem közalkalmazott vagy)

2019. márc. 15. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:
39%

"Na mesélj, hol találnának olyat, ahol jobban megéri nekik. Mondjuk nem baj, ha nem a világ végén van, és ideális esetben EU tag is az adott ország."

Nekem múltkor azt mondta egy válaszoló, hogy a magyar multik kifognak menni Ukrajnába, illetve más ehhez hasonló országokban. Én meg mondtam hogy nem, mivel a kormány megteremtette a feltételeket, hogy a multik ide jöhessenek!

"Arról meséltél, hogy Gyurcsány az emberek munkahelyével játszott, most meg már az MSZP alatt is jöttek a multik. Akkor most mi van?"

Azt mondtam, hogy Gyurcsány az emberek munkahelyével játszott, amikor azt mondta a multiknak, ha nem tetszik, el lehet menni!

"A fizetést nem az állam adja. (ha nem közalkalmazott vagy)"

Igen de akkor is szürreális az amit az emberek kérnek a multiktól! A fejlettebb országokban érthető lenne, ahol a bérek magasabbak viszont itt nem. Ha ez így folytatódik, akkor lehet a multik valóban kifognak menni.

2019. márc. 15. 12:09
 16/18 anonim ***** válasza:

#15: "Azt mondtam, hogy Gyurcsány az emberek munkahelyével játszott, amikor azt mondta a multiknak, ha nem tetszik, el lehet menni!"

De a multik mégis itt maradtak valamiért. Biztosan nem a Gyurcsány két szép szeméért.

Egyébként senki nem kéri azt, hogy német bérek legyenek, ne szalmabábozz. De igenis ha valahol emelnek 20%-ot, akkor nálunk is emeljenek 20%-ot. Még kevesebb költséggel is jár az alacsonyabb bért megemelni 20%-kal, mint a nagyobbat.

"Igen de akkor is szürreális az amit az emberek kérnek a multiktól!" Ha szürreális, akkor a multi nem fogja megadni a fizetésemelést, ennyi. De az Audi mégiscsak megadta, tehát nem volt szürreális.

2019. márc. 15. 12:21
 17/18 anonim ***** válasza:

De Gyurcsány akkor is játszott rengeteg ember munkahelyével!

De egyes emberek még többet akarnak, valódi nyugati illetve Német béreket!

2019. márc. 15. 12:25
 18/18 anonim ***** válasza:
#17: Jó, én meg unikornist szeretnék.:D Én nem állítottam olyat, hogy német béreket szeretnék ide holnaptól.
2019. márc. 15. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!