Igaz, hogy Mátyás király álruhában járta az országot, vagy csak mendemonda?
Én többször találkoztam vele a piacon, - Felséges királyom, életem kezébe ajánlom! - Édes fiam, felismerded királyod, de el ne árulj, mert itt a nép agyonver engemet a nagy adó miatt. - Felség! Ön jóságos király, ne féljen szereti a nép.
- Itt van Mátyás a jóságos!
Magyar királyt gyalázni baloldali parádé,
Én biza megteszem mint minden baller mellettem,
Hiába volt nagy király, hazudni sosem kár
Most komolyan csak pár dolog: Bécs elfoglalása, fekete sereg, visszaverte a törököt, a kincstárnak annyi vagyona volt mint a francia kincstárban, plusz a nemesek is foshattak ha valamit eltitkoltak.
Am nem járta álruhában az országot ez csak mese.
Mátyás korában Nagy Lajosról szóltak hasonló legendák. Ám bizonyíték nincs rá, hogy bármelyikük is álruhába járta volna az országot.
"Magyar királyt gyalázni baloldali parádé"
Csúsztatás: Azért szoktak kikelni magukból, ha valaki mást is Mátyáshoz hasonlatosnak vélnek, mert ez gyalázat Mátyás emlékére nézve és az ilyen esetek nem csak a baloldalt, hanem másokat is zavarják (mint pl engem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!