Ha munkaerőhiány van, miért vannak tele a munkaügyi központok?
Nagyon sokan mennek és rengeteg fiatal de középkorú is. Ha munkaerőhiányra hivatkozik valaki, menjen be egy munkaügyi központba, szinte minden nap rengetegen vannak....
Az meg duma hogy nincs megfelelő szakkepzettseguk ugyanis a gyári betanított munkához nem is kell.
Vagy épp ez lenne a baj, hogy csak gyári betanított munka van ? ;)
Hagyjuk már...
Számtalan "hiányszakmás" ismerősöm, rokonom van, akinek esélye sincs abban elhelyezkedni, amit tanult. Így most olyan munkát végez, aminek köze sincs az eredeti szakmájához.
Frissen végezve, protekció nélkül esélytelen munkát találni. Még csak esélyt se szokták megadni, hogy meg lehessen mutatni mit is tud az adott illető.
Voltam gyári melós, ott pedig találkoztam már pl: ápolóval, targoncavezetővel, asztalossal, forgácsolóval, tanárral...
Poén, hogy olyan szakmásokkal találkoztam, akiket elvileg nagyban keresett a cég, de mivel huszonévesen nem volt legalább 5 év szakmai tapasztalatuk, így csak az alja munkát végezték.
10# Én is így látom diplomásként, de ez inkább a fiatal mérnökökre vonatkozik, mert azt hiszik már mindent tudnak, és mindenki más hülye. Viszont dolgoztam soron is amikor tanultam, sosem voltam nagyra azzal hogy tanulok, mégis mindig hülyére akartak venni.
Viszont amikor meg fiatal mérnökök közt dolgoztam pesten, engem néztek hülyének, amikor mondom hogy a 28as villamos megelözheti a 38-ast. Mert tovább nem lát az anyjamajma, minthogy a sínen nem lehet elözni, azt már nem tudja hogy esetleg a nevezett villamosok párhuzamos utcákon mennek 2km-t, mielött egy vágányra mennek.
A baráti köröm valahogy mégis mindig forgácsolók, meg kétkezi dolgozók közül kerülnek ki. Valahoogy köztük több intelligenset találok, csak nem voltak jók a kártyáik.
"A gyárakban van munkaerőhiány máshol nincs."
Ott van a legkevésbé mert oda egyszerű szakképzetlen emberek is elegendőek.
A szakmunkákban óriási hiány van, mert azonnal aki elvégzi a köműves stb szakiskolát húz külföldre
Nem találnak olyan állást ami szimpatikus lenne.
Viszonylag kevés munkával sok pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!