Juncker múltkori kijelentése után hogy képesek EU pártiak lenni a ballibek?
Mármint, az EU-val alapjában véve is gondok vannak, illetve néhány szemléletükkel.
Ez a kijelentés a következő volt: "December 1-je Európai ünnep."
Igazából, ha nem is skandálja egyszerre "15 millió magyar", hogy hol lógjon a haverjaival Juncker, de még vannak, akik "hisznek" benne, hisznek az EU-ban? Miért?
Arra nem gondoltál még, hogy nyugaton azért kedvelték jobban a románokat már 100 évvel ezelőtt is, mert ti turbómagyarok már akkor is ilyen hőzöngő tahók voltatok? Amúgy meg, Románia az Antant oldalán harcolt, miközben a magyarok akkor sem tudták kihúzni a fejüket a Kaiserkönig valagából, ahogy most is jó mélyen benne vannak Orbánban és Putyinban, már megint a gyűlölt nyugat ellen.
Soha nem jutott még eszetekbe, hogy talán azért a szánalmas viselkedésért néznek le titeket, amikor a disznószaros gumicsizmátokkal betrappoltok az éppen ebédlő társaság kellős közepébe, leültök az egyik székhez, feldobjátok a lábatokat az ebédlőasztalra, elfingjátok magatokat jó hangosan és elnyújtva, aztán az asztalt csapkodva a tenyeretekkel tiszteletet követeltek mindenkitől, mert ti vagytok az Ezeréves Ultraárja Ősmagyarok és az nektek jár, mert ti vagytok az Univerzum Központja?
Szerinted milyen tisztelet jár ilyen embereknek?
Még az a szerencse, hogy benned és a hozzád hasonlókban nincs mérhetetlen gyűlölet a nyugati világ ellen. Ja és nem ilyen kérdések kiírogatásával kellene levezetned a mindennapi frusztrációidat.
Na, milyen voltam? Én is tudok ilyet.
"Miért, mi van december 1-jén?"
Itt egy antimagyar csíra.
A kérdésed azért érthetetlen, mert bár tele van mindenféle hőzöngéssel, azt az információt amire utalsz, éppenséggel kihagytad. Ha csak egy linket teszel bele, máris minden érthetőbb lenne. Sebaj, megteszem helyetted.
Történetesen azt veszem ebből le, hogy ez Jumcker részéről egy üres politikai gesztus Romániával szemben valamiért, és igen, lehet ez egy kis fricska a tahó Fidesznek is, hogy ébredjenek fel, nem fogja mindenki Orbán seggét nyalni főleg akkor nem, amikor éppen szarik rájuk.
A Fidesz számára a külhoni magyarság ügye egyébként egyáltalán nem a nemzet szeretetéről szól, hanem csakis szavazatszerzési kérdés, ne legyenek illúzióid.
"Igazából, ha nem is skandálja egyszerre "15 millió magyar", hogy hol lógjon a haverjaival Juncker, de még vannak, akik "hisznek" benne, hisznek az EU-ban? Miért?"
Ez a mondatod szerintem tök értelmezhetetlen. A gondolatmeneted analógiája szerint Magyarországban sem kéne hinnie még a magyaroknak sem, nosza, oszoljon fel az ország! :D
Miért? Azért mert Juncker tett egy semmitmondó politikai udvariaskodó gesztust, ami ennél nem több, ami két nép között megosztó, az egyiknek kedvezett, a másikat részben érzékenyen érintheti.
Erre mondod azt, hogy az egész EU-ban nem kéne hinni.
Logika full power-en van nálad. :)
Szóval a következetesség esetén Magyarország teljes lakosságának ki kéne lépni Magyarországból, nem hihetnének Magyarországban mert Orbán politikája másról sem szól, mint hogy megosztja az embereket, egymás ellen hergeli azokat, és uralkodik rajtuk. Na ez sokkal durvább egyébként, mert nem csak egy szóbeli gesztusról van szó, hanem kőkemény érdeksérelmekről.
budapestiek -- vidékiek
határon belüliek -- határon túliak
nyugdíjasok -- aktív dolgozók, fiatalok
házasok -- szinglik
különböző egyházak
szegények -- gazdagok
hajléktalanok -- hajlékosok
illiberálisok -- liberálisok
értelmiségiek -- nem értelmiségiek
és még sorolhatnám a végtelenségig a sort.
Hát igen, ha Orbán lenne Magyarország maga, akkor azt mondanám, hogy nem lehet benne hinni. Viszont Orbán nem Magyarország, csak a Fidesz olyan értelemben, hogy a Fidesz nem egy demokratikus, hanem egy diktatórikus párt, az van belül, amit Orbán akar, és az ő akaratát kiszolgálva erőlteti rá a kétharmados gépezet Orbán akaratát így az egész diktatúrát az egész országra.
Juncker (aki nem sokára nyugdíjba megy) <> EU.
Szevasz.
Na, a linket köszönöm :) kb addig van helyén a válaszod.
"egy üres politikai gesztus"
Már meg ne haragudj, de ez nem egy "üres" gesztus.. ilyennel nem illik viccelődni és a felnőtt, értelmes emberek.. pláne a politikusok nem mondanak ilyet, a holokauszt akkor miért más? Isten ments, hogy Trianon is a Holokauszt szintjére süllyedjen le, csak nem értem.. ha valak ia szájára veszi a zsidókat, a holokausztot, akkor már egyből "náci", viszont, ha Trianon fáj neki, akkor turbómagyar.. pedig nem.. Trianon minden magyarnak fáj, MINDEN magyarnak.. ebbe beletartozik a mérsékelt és a radikális jobboldal is, aki viszont nem fájlalja Trianont az nem tud magyar lenni. És nem, nem sírni kell a múlton, hanem tisztában kell vele lenni, segíteni kell(nem feltétlen pénzzel) a határon kívül ragadt magyarokat, hiszen sokaknak a családját vágták el így. Egy ilyen dolog nem lehet semmilyen szempontból üres, úgyhogy kérlek ne legyél se böszme, se naiv.
"A Fidesz számára a külhoni magyarság ügye egyébként egyáltalán nem a nemzet szeretetéről szól, hanem csakis szavazatszerzési kérdés, ne legyenek illúzióid."
Nekem nincsenek illúzióim, pontosan tudom. Ettől függetlenül, hogy ott építkezik, fejleszt nem csak egyszerűen szavazatot vesz.
És igen, egyetértek azzal még mindig, hogy segíteni kell nekik, de persze azzal is tökéletesen tisztában vagyok, hogy először a jelenlegi határainkon belül kéne rendet tenni, mielőtt ugrálgatunk össze vissza.
Innentől kezdve teljesen értelmetlen dolgokkal folytattad.
Akkor így záró akkordként.. kb a kommunista hatalomátvételtől kezdve teljesen magyarellenes politika folyt, 2010-ig mindenféleképpen, de 2010-től sem sokkal jobb a helyzet. És mindez azért, mert onnantól kezdve csak baloldal volt hatalmon. Ideje lenne már végre egy normális jobboldali pártnak is nyernie egyszer.
"felnőtt, értelmes emberek.. pláne a politikusok nem mondanak ilyet"
Valóban, csak olyanokat mondanak, hogy "akinek nincs semmije, az annyit is ér" meg "47 ezer forintból meg lehet élni" meg "van oligarcha? Hol van az oligarcha? Mutasson rá! Akkor nincs oligacha!" hogy többet ne idézzek.
"a holokauszt akkor miért más? Isten ments, hogy Trianon is a Holokauszt szintjére süllyedjen le, csak nem értem."
Egyikkel sem illik viccelni, nem is mondtam ilyet.
Juncker sem viccelt, csak adott egy üres politikai gesztust, mondott egyet, amivel többen nem értünk egyet. Mondhatta volna azt is, hogy a román nemzeti ételnél finomabbat még nem evett, vagy akármit. Nincs igazi jelentősége, mert semmilyen rendeletet nem hoztak a dologgal. Nem rendelték el, hogy az összes EU-s tagállamnak nemzeti ünnepnek kell lenni, stb. csak mondott egyet.
Orbán hányat mondott szerinted?! Normális politikus mond olyat hogy "leesett pár saller, kiosztottunk néhány taslit, adtunk néhány kokit", vagy "csuhások, imához, térdre", vagy "ne ravaszkodjál, mert leverem a szemüvegedet, és még rá is ugrok", vagy ez: [link]
A különbség csak annyi, hogy az egyikkel szemben önhibáján kívül egy fajirtás áldozata volt, a másik meg "csupán" rossz hazai politikai vezetők játszmájának az áldozata, és igen, kicsesztek velünk az ország szétdarabolásával, és ezáltal főleg azok a magyarok szívtak, akik így határon kívül rekedtek. De azért nem ennyire egyszerű a kép: nagyon sok kisebbség volt korábban Magyarországon, és mi sem bántunk velük kesztyűs kézzel, a mi "hazafhyaink" is elverték őket, ha nyilvános helyen meghallották, hogy akár egymás között a saját anyanyelvüket használják.
"Trianon minden magyarnak fáj, MINDEN magyarnak.. ebbe beletartozik a mérsékelt és a radikális jobboldal is, aki viszont nem fájlalja Trianont az nem tud magyar lenni. És nem, nem sírni kell a múlton, hanem tisztában kell vele lenni, segíteni kell(nem feltétlen pénzzel) a határon kívül ragadt magyarokat, hiszen sokaknak a családját vágták el így. "
Egyetértünk abban, hogy nem sírdogálni kell. Szót kért bármelyik EU-s képviselőnk, Junker után, hogy bocsi méltatva Románia sikereit, de szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy ez a kijelentése érzékenyen érinti a Magyar nemzetet, mert ennek a jelenségnek részben mi is elszenvedői voltunk, ezért ezt gyászoljuk? Nem hőbörögni, csak így ennyit. Mondott valaki?!
Lehet, hogy igen, csak én nem tudom. Lehet, hogy egy ilyen hozzászólásra Juncker mondott volna valami bocsánat-félét, ha valakit megbántott. Erről nem szól a híradás, hiszen a politikai lejáratás a saját fészekbe szarás a cél, ha már kirúgják a Fideszt a pártból az ordenáré viselkedése és minősíthetetlen tettei, hazugságai miatt.
"Nekem nincsenek illúzióim, pontosan tudom. Ettől függetlenül, hogy ott építkezik, fejleszt nem csak egyszerűen szavazatot vesz."
Azért mennyivel szebb, jobb és hatékonyabb építkezés lett volna, az úgy történik, hogy nem a magyar országgyűlési választáshoz adnak nekik szavazati jogokat, hanem a helyi magyar önkormányzatot hoznak létre, és arra szavazhatnának. Akkor nem ártanák bele magukat a magyar belpolitikába következmények nélkül, és a magyar kormány sem dönt a fejük fölött saját politikai haszonszerzésből. Értsd mennyivel nemesebb lenne az, ha azt mondanánk, hogy hozzatok léte x fős képviselőből magyar nemzetiségi önkormányzatot, válasszátok meg azt, mi biztosítjuk a mindenkori GDP-nk Y %-át, amiről teljes mértékben ők rendelkeznek, és a szavazóiknak közvetlenül tartoznak elszámolással. (Mi esetleg csak egy korrupcióellenes ügyészséggel felügyeljük a dolgot).
Hát lehet, hogy nem stadiont építenének maguknak, hogy nem a Fidesz-t támogató szervezeteknél landolnának a pénzek.
Ez a politikai dolog, tehát arra volt jó a Fidesz részéről, hogy sebeket tépjen föl, hogy mandátumokat szerezzen, hogy ellentétek szítson magyar és magyar között.
"Innentől kezdve teljesen értelmetlen dolgokkal folytattad."
Attól, hogy valamit nem értesz meg, vagy valamivel nem értesz egyet, még nem feltétlenül értelmetlen.
"Akkor így záró akkordként.. kb a kommunista hatalomátvételtől kezdve teljesen magyarellenes politika folyt,"
Nem volt semmiféle kommunista hatalomátvétel, hiszen a munkáspárton kívül nincs Magyarországon kommunista párt, bár az is csak egy kamupárt.
A magyarellenes politikával sok tekintetben egyetértek, bár úgy gondolom, hogy az inkább a Fideszre vonatkozott. Távol álljon tőlem az MSZP védése, az igazságot védem csak azzal, ha kijelentem, hogy az MSZP viszonylag sokat tett a magyarokért. Persze hozzá lehet tenni, hogy az embereknek illúzióik voltak, türelmetlenek voltak, és így törvényszerű volt a csalódás, pláne, hogy a Fidesz politikai érdekből inkorrekt volt már akkor is.
Az MSZP és az Fidesz meg is állapodtak abban, hogy rendezik a határon túli magyarok kérdését, de ebből nem csinálnak kampánytémát. Az MSZP szerintem valami olyasmire hajlott volna, amit én vázoltam, a Fidesz a sebtépést választotta önös érdekből, és megszegte az egyességet.
A Fidesz rombolja a politikai tudatosságot, pl. olyasmikkel, hogy politikai alapszavak jelentését kiüresítik, átmossák szitokszóval. Te is kb. ezt csinálod kb a ballibezéssel s a többivel, még ha nem is igazán tudatos, bár lehet, hogy nagyon is az.
ma 00:51
Te egy frusztrált gyökér vagy, és hibbant mint a tintás főnököd! :D A szőröstalpú, köpönyegforgató szar románjaidat sem nézik többre a bezzegnyugaton. ;)
Szerintem minden politikusnak vannak idióta megnyilvánulásai, tudatlanságuk miatt. Ilyen a Dec-1-et éltető dolog, amit egyébként mindenki kifogásolt.
Másrészt a "ballib" kifejezést szeretném, ha végre valaki valahol megindokolná, legalábbis a jelentését. Mert van baloldali (ami politikai fogalom), van liberális (am egy gazdasági fogalom, nem politikai), viszont ez a kettő nem függ össze. Egyrészt mi/ki számít baloldalinak, másrészt ki/mi számít liberálisnak? Csak mert ezeket kell meghatározni először fröcsögés helyett.
Liberális elméletileg szabadkereskedelemet és szabadpiac elven működő gazdaságot hirdető gazdasági irányzat. Ha csak magyar történelemre hivatkozunk akkor ezt tartotta Kossuth pl. üdvözítőnek (gaz Kossuth mi?)
Ide számít a magántulajdon léte is, mármint a liberális gazdasági modellhez. (Ugye milyen szörnyű, hogy neked is, másoknak is van lakhatása/egyéb ingósága magántulajdonodként?) - ezekből az következik, hogy valóban egy szörnyű (haha) eszméről van szó, nem tahó akarok lenni, de "kedves vezérünk"-nek is van magántulajdona, ebből következően mocskos libsi ő is (arról most ne szóljunk, hogy mennyi közvagyon vándorol hozzá)
Baloldali: Ez viszont politikai fogalom, lényege hogy a parlamentben melyik oldalon ül az adott politikai szerveződés. Angol parlamentből jött egyébként az elnevezés hagyománya. Alapvetően erre az oldalra kerültek olyan politikusok akik hagyományosan emberi jogokért küzdöttek (pl nők vagy munkások jogai, ergo szavazójog, társadalombiztosítás ügye, stb. Maga az eszmerendszer a franciáktól jön egyébként, nem a ruszkiktól, nem amcsiktól nem is a szovjetektől.
Egyik részről van egy olyan aki a magántulajdonban hisz (lib) másik részről van egy ágazat aminek lényege, hogy kell közös tulajdon, ezzel együtt magántulajdon fontosságát kiemelő rész is helyet kap. Jogok (kötelességekkel) és stb.
ezért is a büfögött "ballib"-ezés egy maszlag. Viszont az emberek zömének fogalma sincs arról, melyik mit jelent, így könnyű büfögni marhaságokat.
Az EU-val vannak-e gondok? Igen vannak. Nem kevés, sok. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a vezetője az elmúlt pár évnek az az Európai Néppárt, amelynek a Fidesz a tagja. Amilyen döntéseket a Néppárt megszavazott, azokat szavazta meg a Fidesz is. Tehát amennyiben te nem kedveled és nem támogatod Junckert, akkor végeredményben nem támogatod a Fidesz politikáját sem, hiszen ők maguk szavazták meg J-t erre a posztra. (Lehet nézni európai híreket, amit a néppárt megszavazott, minden esetben jóváhagyta a Fidesz is, többek közt ilyen ügy a csak GÖrögön belül használható igen limitált belföldi bankkártya, amivel ott helyben tud venni kaját magának a "Migráncs", viszont ha elhagyja az ország területét a kártya automatikusan letiltva, a migráncs meg irány vissza görögbe)-- igen ezt a Néppárt terjesztette be, a Fidesz megszavazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!