A romák is a rómaiak leszármazottai, ahogyan a románok?
Mi magyarok vagyunk, ezért hívjuk az országunkat Magyarországnak. A cigányok, a saját nyelvükön ők romák, tehát roma (nem Róma!) és az ő hazájuk Románia. Indiaiak nem lehetnek a habitusuk miatt, de a Románokhoz mind szellemileg, mind erkölcsileg hasonszőrűek, egy indiai ember (nem indián!) szellemiségétől olyan távol vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.
De bennetek nincs hely az én szavamnak.
"Mi magyarok vagyunk, ezért hívjuk az országunkat Magyarországnak."
Napersze... Az Erzsébet Királynő férje meg az Erzsébet Király.
" A cigányok, a saját nyelvükön ők romák, tehát roma (nem Róma!) és az ő hazájuk Románia."
Jézus mária! Te teljesen hülye vagy (már elnézést). Mind a cigány, mind a latin egy nyelvcsalád tagja, de ez sokat nem jelent önmagában. A magyar nyelv a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik (jaja, Kásler mondhat, amit akar), mindezek mellett nyilván mi ázsiai népség vagyunk, nem északi. Nagyon érdekes lenne megtudni, hogy ez hogy is van pontosan, sajnos nem tudom.
"Indiaiak nem lehetnek a habitusuk miatt, de a Románokhoz mind szellemileg, mind erkölcsileg hasonszőrűek, egy indiai ember (nem indián!) szellemiségétől olyan távol vannak, mint Makó Jeruzsálemtől."
Vegytiszta homofóbia, gratulálok. Gondolom életedben nem beszélgettél egy román emberrel sem.
"De bennetek nincs hely az én szavamnak."
Még szerencse.
A finnugor nyelvcsalád ugor ága az Urál hegységhez és Nyugat-Szibériához kötődik, a finnek csak nagyon nagyon távoli nyelvrokonok, a legközelebbi rokonok az osztjákok és vogulok, akik eléggé mongoloid vonásokkal rendelkeznek, bár nem tudom ez minek az eredménye, keveredtek-e ázsiai népekkel vagy eredetileg is így néztek ki.
De igazából ez csak egy önkényesen felállított nyelvcsalád, sokkal logikusabb lenne egy finnugor-altaji nyelvcsalád, mivel a magyar a türkökhöz is közel áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!