A Kormány új családtámogatási csomagja nem számít diszkriminatívnak?
A 40 feletti nőket mindenféle kedvezményből kizárják. Engem nem érint, de pl. egy kolléganőm most 40 éves és kismama. 15 év után jött össze a baba lombikkal. Egy ismerősöm 42 éves, ő most fog szülni. Értem én, hogy jobb 30 alatt gyereket vállalni, de nem mindenkinek alakul az élete a "papírforma" szerint.
Jogos kizárni a 40 felett szülő nőket a kedvezményekből?
#9 23 éves nő vagyok. Ez a támogatás inkább nem az első, hanem a második vagy harmadik gyerekem megszületését segítené. Tiniként még arról álmodoztam, hogy 25 évesen anya leszek, de az anyagi helyzetemet látva ezt a vágyat kitoltam 30 köré. Ha tényleg nincs csavar a támogatásban akkor azt segítené, hogy nem 30, hanem mondjuk 27-28 évesen már bevállalnám az első gyermekemet, viszont akkor nem futnék ki a korból, ha másodikat, harmadikat tervezem, hiszen az eredeti elképzeléshez képest 2-3 év előnyöm lenne.
#11 de ha nem lenne fedezet a nyugdíjadra pár év múlva, akkor lennél nagy slamasztikában, az egész generációval, nem akkor, mikor aktív dolgozóként többet kell fizess
Egyébként az igaz, hogy elkéstek ezzel a támogatással, ugyanis a Ratkó unokák valahol 1970-1980 környékén születtek, azaz elmúltak 40 évesek. Őket kellett volna igazán támogatni, hiszen ők képesek lettek volna meglódítani a népességszámot. Sajnos ez a lehetőség elveszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!