A Kormány új családtámogatási csomagja nem számít diszkriminatívnak?
A 40 feletti nőket mindenféle kedvezményből kizárják. Engem nem érint, de pl. egy kolléganőm most 40 éves és kismama. 15 év után jött össze a baba lombikkal. Egy ismerősöm 42 éves, ő most fog szülni. Értem én, hogy jobb 30 alatt gyereket vállalni, de nem mindenkinek alakul az élete a "papírforma" szerint.
Jogos kizárni a 40 felett szülő nőket a kedvezményekből?
Az nem diszkriminatív, hogy a 40 felett ha szülsz 100-szor nagyobb az esélye a genetikai betegségeknek mintha 20 évesen szülnél? Ez biológia.
Talán nem hülyeség a kormány részéről ha egészséges gyerekeket szeretne nem olyanokat akikről egész életükben gondoskodni kell ha már így akarja orvosolni a munkaerőhiányt.
Nem az az egyenlőség ha mindenkinek ugyanazt szabad vagy ugyanaz jár, mert talán mások az igényeink és a szükségleteink.
Előző jól leírta... Egyszerűen nem jó befektetés a 40+-nak családtamogatast adni.
Az jobb lenne ha azt mondják hogy csak az egészséges babákat szülő nők kapnak támogatást? Ilyet nem lehet.
Én utálom a Fideszt, de ha józanul megnézed azért átlag 30-40 között vállalnak gyereket.
Ennyi erővel lehetne reklamálni hogy a 60+-ra mér nem terjesztik ki.
Egyébként ez még mindig egy hitel csak mondom. Amit folyamatosan kell visszafizetni.
Hiteleket meg nem nagyon vennék fel.
Ez a program alapból fiatal magyar nőknek szól, akik gondolkodnak gyereken, de mégsem.
Mondjuk a kormány jobban járna ha a 40 és föéötti nőket célozná mert nem tudom elképzelni egy korombeli ÉRTELMES csajról, hogy 4-et bevállal 10 milláért :D
Nem kéne családtámogatás ha a kormány nem 51,5% adót fizettetne a gyermektelennel és nem kéne nagyon hálásnak lenni hogy a sok adóból egy kicsit visszacsorgat ha úgy ugatsz ahogy az neki jól esik.
Borzalmas nézni ahogy néhányan azért hálásak mert kirabolják őket de a tolvaj hagy egy kis aprót a pénztárcádba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!