Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem elég Magyarországon,...

Miért nem elég Magyarországon, magyar egyetemen, magyarul beszélni?

Figyelt kérdés

Eddig nyelvvizsgához volt kötve a diploma kiadása, 2020-től már az egyetemhez való felvétel feltétele.

HÖK-ös vagyok egy vidéki egyetemen, így tudom hogy ez óriási hallgatói létszám visszaesés lesz, mert van olyan középiskola, ahol 100 végzősből 5-6 rendelkezik nyelvvizsgával felvételkor.

Ráadásul a középiskola nem készít fel egy nyelvvizsgára, nem tanít elégséges szinten.

De miért nem elég Magyarországon, egy magyar egyetemen magyarul beszélni a magyar diákoknak?

2019. febr. 27. 10:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ha viszont már eleve nyelvvizsga a felvétel követelménye, akkor már csak 1 középfokút kell megszerezniük "

Csak egy kell. Nem kell két nyelvvizsga. Jól is néznénk ki....

2019. febr. 28. 15:25
 12/12 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy igazat adok a kérdezővel és néhány válaszolóval nem értek egyet. Komolyan emberek. Nyelvi tárgyból érettségit kell rakni. Tehát, ha azon átmennek akkor meg van egy szintjük. Mit kell még szopatni az emberek nyelvvizsgával? Hát nem látjátok, hogy az egész csak a pénzre megy ki. Fogadják el az érettségit. Tegyék nehezebbé egy kicsit és kész is. A világon sehol nincs ilyen marhaság, mint itthon. Amúgy meg nem mindegy, hogy milyen tanáraid voltak. Lehet már általánosba az egészet megutáltad. Az sem mindegy, hogy milyen képességeid vannak. Igen. Nem mindenki tudja letenni a nyelvvizsgát, de az érettségit megcsinálja. Attól még kiváló mérnök lehet belőle.

Állandóan hallom itt gyakori tőletek, hogy az egyetemen nem magyar nyelvű szakirodalmak stb... ez baromság. Az emberek 99% az egyetemen nem vesz elő külföldi szakirodalmat, mert nem kell. Rengeteg dolog megtalálható magyar nyelven már. És az oktatást is magyarul kapják.

Másrészről az angol szakirodalomhoz nem lesz elég a nyelvvizsga. Attól, hogy van valakinek nyelvvizsgája még nem fog tudni angolul beszélni. Ez csak társalgás. Ha most neked van angol nyelvvizsgád és eléd tolok egy quaternionról szóló angol szakirodalmat egy szót nem fogsz belőle érteni.

Én azt mondom, hogy az érettségivel elégedjenek meg. Az egyetemen legyen kredites szak nyelv. Erre nagy szükség lenne. A nyelvvizsgát meg töröljék el. Úgy is az élet fogja hozni kinek fog kelleni az angol vagy egyéb nyelv avagy nem lesz rá szükség. Ha a munkaadó megköveteli a nyelvtudást akkor az alapján vesznek fel. Ez most is igy van. Hiába van papírod róla h tudsz angolul, nem biztos hogy felvesznek, mert nem tudsz társalogni l és főleg a szak nyelvet nem tudod.

Szidhattok meg mondhatjátok mennyire szükség van rá, de ha kicsit is gondolkoztok rajta akkor rájöttök, hogy egy oltári nagy baromság az egész.

Amúgy meg mindenki induljon ugyanolyan eselyekkel. Ugyanolyan színvonalas oktatást kapjon egy szakközép iskolás, mint egy elit gimnáziumba járó és utána -beszélgethetünk arról mennyire fair a nyelvvizsga.

És igen van nyelvvizsgam mielőtt kötekednetek. Angolból, de nem használom. Német cégnél vagyok villamosmérnök és a németet tanultam külön amire a cég küldött. Ebből nyelvvizsga sem kell, de mégis jobban tudom a nyelvet, mint azt amiből vizsgáztam.. na ennyit ér.

Üdv

2019. febr. 28. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!