A várólistát kihagytam. Az meg az orvos és ezköz de főleg orvos hiány miatt van
2019. febr. 24. 17:28
12/30 Koplárovics Béci válasza:
Nem pont a fogyás a baj, hanem az elöregedés. Akármilyen szar is az egészségügy, a várható élettartam egyre hosszabb. Azaz egyre tovább lesznek nyugdíjban az emberek. Viszont ha a fiatal oldalról nincs utánpótlás, akkor egyre kevesebb embernek kell egyre több nyugdíjat kitermelni. A fizetések ugyan emelkednek, de a nyugdíjak mértéke is, így tényleg egyre többe kerül az államnak, ami honnan tudja behozni a plusz pénzt? A dolgozóktól. Igenám, de előbb-utóbb elveszíti a versenyképességét így az ország (na nem mintha most annyira az lenne!), így szép lassan csődbe megy. Több kaja nem marad, mert kevesebb ember lesz azt előállítani. Több lakás sem marad, mert abból is kevesebb lesz, aki felújítsa a lepusztulókat.
2019. febr. 24. 17:33
13/30 anonim válasza:
"Másik mondatod hogy nem kell hogy sokan legyünk de az se jó ha eöregedik a társadalom. Ez is egy ellentmondás."
Nincs itt ellentmodás, ha figyelmesen olvasol. Mi a baj az elöregedéssel? Az, hogy sok az eltartott. Ezért írtam, hogy azon kéne dolgozni, hogy minél tovább el tudja tartani magát az ember. Nézd meg Amerikát, 70-75 évesek még vígan ugrándoznak meg bejelentkeznek elnökjelöltnek. Nálunk meg 60 évesen már trottyon van mindenki és siránkoznak, hogy még milyen messze a nyugdíj.
2019. febr. 24. 17:45
14/30 anonim válasza:
"Akármilyen szar is az egészségügy, a várható élettartam egyre hosszabb."
Magyarországon a várható élettartam az utóbbi 10 év alatt alig másfél évvel nőtt. Sőt 2014 óta stagnál, illetve minimálisan csökkent.
2019. febr. 24. 17:50
15/30 anonim válasza:
Azért mert a német gazdaságnak kell a magyar biorobot, az hogy mi hogy élünk meg az teljesen lényegtelen.
2019. febr. 24. 18:08
16/30 anonim válasza:
Egyáltalán nem baj, sőt jó dolog.
2019. febr. 24. 19:12
17/30 anonim válasza:
Akkor is így örvendezz neki, amikor a temetésed napjáig emelik fel a nyugdíjkorhatárt, okoska! :)
2019. febr. 24. 20:36
18/30 anonim válasza:
"Magyarország láthatóan nem tud megbírkózni ezzel a 10 millió körüli lakosságszámmal sem. Állandó zsúfoltság a tömegközlekedésen, az utak nem bírják az autóforgalmat, nincs elég lakóhely, extrém hosszú várólisták stb. Na most képzeld el mi lenne, ha nőne a lakosságszám. Igen, a társadalom elöregedése viszont már probléma."
Ez így ebben a formában elég nagy marhaság. De gondolom azok a helyek amelyek igazán nyomják összességében a népszaporulatot az nem zavarja a magadfajtát. (Ahol egy közepes városban kb. többen élnek mint egész Magyarország lakossága.
2019. febr. 24. 20:40
19/30 anonim válasza:
Ezt miből szűrted le, hogy az nem zavar? És ha a harmadik világban szaporodnak, mint a nyulak, akkor erre az a megoldás, hogy mi is azt csináljuk? Nahát mivé lett a nyugati civilizáció, Afrika meg India a követendő példa.
2019. febr. 24. 22:34
20/30 anonim válasza:
Azt nem említettem, hogy itt is ezt kellene csinálni, de az említettek népességrobbanását talán nem a 10 milliót sem elérő magyarokkal kellene kompenzálni. Attól még ezekben a putrikban szaporodni fognak mint a nyulak a nagy semmire, nyomorra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!