Gyurcsány, hogy mer emberek közé menni, hogy lehet, hogy a tüntetők nem vetik ki magukból?
"Ez úhy lejetséges, hogy a 49% több mint az 5%. Nem sokkal, kerekítve kb. tízszerese."
Azt én értem cimbora. A probléma csupán annyi, higy 51
% a fidesz ELLEN szavazott. Akkor hogy jön ki a többségi orbánimádat? Súgok: sehogy. Mindig a kérdés lényegére koncentrálj és arra válaszolj! A javaslat ingyen volt. 😉
21@: csak azokat a szavazókat számolják akik elmentek szavazni...cimbora...
Aki otthon maradt (érthető okokból) az senkire és senki ellen nem szavazott. Nem agysebészet ez...fel lehet fogni ;)
De bizony 49% nahy rész, 5% pici rész, próbáld feldolgozni.
Ha pedig ebből szerinted az következik, hogy az egyiket 51% utálja, akkor amazt 95% utálja, ami elég szép arány.
Félreérted az egészet. Nem valalami ellen szavazunk, hanem valami mellett. Ha áprilisban elolvastad volna azokat a papírlapokat, amiket a kezedbe nyomtak, akkor tudnád.
És a 49 sokkal több, mint az utána következő 20, vagy 12, vagy 7, vagy 5.
Tudom, hogy te is tudod, de így, közel egy év után nem kéne ilyen kétségbeesetten küzdened a valóság ellen.
Több probléma is van a matekkal kedves rajongóm.
Az első: választásokon a leköszönő kormány munkájáról mondunk véleményt. Aki elégedett volt az a leköszönő kormányra szavaz, aki nem, az másra. Ilyen rém egyszerű.
Második: Aki elment szavazni, az véleményt mondott. És ezeknek a szavazóknak az 51%-a köszönte, de nem kért Orbánból.
Azt én értem, hogy 5% pici rész. Te meg aut értsd mwg, hogy Orbánból nem 5, hanem 51% nem kért.
Nem bonyolult.
Vonából pedig 80% nem kért, Kariból 88, Böszméből 95.
Egyetlen kérdéd, kifejezetten hozzád: szerinted ezekkel az eredményekkel kinek kellene ma kormányoznia?
Lassan el kellene jutnotok odáig, hogy felfogjátok: nem a fidesz választási győzelmét vonom kétségbe. Szerintem a nem elvakult ellenzékiek nevében is kijelenthetem ezt. Csakhogy kormánypárti barátaink előszetetettel hangoztatnak olyan blődségeket, miszerint a magyarok többsége a fideszre szavazott. Ez konkrétan nem igaz, a számok bizonyítják. Szintén fideszes barátaink hangoztatják előszetetettel, hogy a fidesz kétharmados szavazati többséggel nyert, hétharmaddal nyert, és ezek számtalan változata, ami megint nem igaz.
A fidesz a szavazatok 49(%-át kapta, a választási és a szavazatszámlálási rendszer éjellegéből adódóan ez 2/3-os parlamenti többséget jelent.
Ennyi a tény.
Engem pwdig csupán ennyi érdekel és bárki, aki túloz, azt kiigazítom. És ne legyenek illúziók: a fidesz vaskosan tesz is ezekről a téveszmékről, hiszen ugyanígy hangoztatja. Mert pontosan azt akarja, hogy az elvakult szavazótábor elhiggye, hogy ők a magyarok többsége. Hát, nagyon nem.
Ha valakinek újdonsägot mondtam, akkor bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!