Miért mondja mindenki, hogy a Jobbik halott párt?
Mondjuk azért, mert hullik szét.
Két hete még fel akarták számolni magukat.
"Két hete még fel akarták számolni magukat."
Ezzel nem értek egyet teljesen. Két hete még csak arról volt szó, hogy egy rendkívüli kongresszuson tárgyalnak a megszűnés lehetőségéről amennyiben más megoldás nem marad a párt anyagi helyzetét nézve.
Azóta van egy pénteki, még friss hír: [link]
Most már úgy néz ki, hogy a megszűnés nem egy lehetőség lesz, hanem az egyetlen lehetséges opció.
Vona Gábor időben elhagyta a süllyedő hajót. Ő már tudhatta a 2018-as választás előtt, hogy a Jobbiknak ez lesz a sorsa. Akkor még szidták azokat mindenütt, akik azt emlegették, hogy a Jobbikban egyre erősebbek a belső ellentétek, a pártszakadás, sokan kilépnek a pártból. De végül eltelt közel egy év és bebizonyosodott, hogy amit akkor állítottak (elsősorban kormánypárti újságok), igaznak bizonyultak. Elvesztette az identitását a párt, hátat fordított a nemzeti radikalizmusnak és csak egy gyenge keverék lett belőle, ami a politikai palettán sehová sem sorolható igazán.
Àprilisban rengetegen szavaztak a Jobbikra, mert a legerosebb ellenzéki párnak tartottàk. Olyanok is leszavaztak a Jobbikra, akik a korábbi években nem tették volna (melegek, romák stb).
Aztán jó nagy bukás volt a választás, maradt a fidesz 2/3..Vona lemondott.
Rengetegen elfordultak tőlük.
Én mindig rájuk szavaztam, mióta van szavazati jogom.
De ha most lenne választás, előbb szavaznék a ketfarkuakra, mint rájuk.
Tényleg haldoklik, sokan kiléptek belőle és én úgy látom, hogy nem is igazán csinálnak semmit április óta.
Annak én örülök, hogy valamilyen szinten összefogtak az ellenzékkel. De mást nem nagyon csináltak🤷 én nem szavaznék most rájuk
10-15% szép szám, de szart sem ér ilyen választási rendszer mellett.
Én nem lepődnék meg, ha a fidesz keze benne lenne a Jobbik gyengülésében.. És ha Vona lemondàsa is az ő művük lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!