Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kap nevetségesen alacson...

Miért kap nevetségesen alacsony bért ma egy kezdő tanár?

Figyelt kérdés
Éveket kell tanulni és mégsem fizetik meg. Vannak kifejezetten nehéz tanári szakok, most itt nem csak a magyar töri szakrol van szó.

2019. febr. 19. 13:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
6%
Mert nevetségesen keveset is dolgoznak. A nagy pénz kéne...de gyerekekkel egyik sem foglalkozik mert hogy "jajj de fáradtak"
2019. febr. 19. 14:31
 12/26 anonim ***** válasza:
15%

Azért, mert ilyen béreket tudnak kialkudni maguknak. Tetszik, nem tetszik ez van. Nem tetszenének nekik ezek a bérek, akkor már rég kialkudtak volna magasabbakat.

Az meg sajnos igaz, amit előttem írtak, miszerint a tanári pályával nem a fizetés a legnagyobb gond, hanem a tanári karról kikerülők minősége.

2019. febr. 19. 14:43
 13/26 anonim ***** válasza:
Azért én ezzel vitatkoznék, egy dupla szakos tanári elég sok tanulást jelent. Például egy német-informatika kombó, vagy orosz-töri. Nem a legegyszerűbb, nekem vannak/voltak tanáris szobatársaim. Tény, hogy sok az alacsony ponthatár miatt kerül be és át-átcsúszik valahogy kettesekkel, meg hármasokkal...De azért van még kivétel, higgyétek el. De a legjobbak valóban magánintézményekben tanítanak, esetleg az egyetemen maradnak valami más meló mellett (az egyetemi tanárok fizetése se sok...)
2019. febr. 19. 15:18
 14/26 anonim ***** válasza:
8%

Tanár igenis jó fizetést kap. 135 nettó kezdőként. Vedd alapul, hogy nem reggel 8-ra jársz csak ha órád van, akkor előbb is mész el. Nem dolgozol sosem 8 órát. Rengeteg lyukasórád van/szabadidőd. Sokan segítik a munkádat pl ped asszisztensek. 2.5 hónap nyéri szünet mellett téli/tavaszi/őszi szünetek vannak...

Lehet mellékállásban órákat adni.

Ha még mindíg kevés mehetsz magániskolába jó pénzért.

2019. febr. 19. 15:39
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

"Tanár igenis jó fizetést kap. 135 nettó kezdőként."

Na, ezt a 2 mondatot egymás mellett még sosem láttam. Tudod te, mennyit keres egy 8 általánossal rendelkező gyári munkás? Vagy egy eladó?

2019. febr. 19. 15:50
 16/26 LazyJones ***** válasza:
91%
#14 Ha láttál volna iskolát belülről, nem mondanál ekkora marhaságokat.
2019. febr. 19. 16:55
 17/26 anonim ***** válasza:
97%
Mert az egyszeri prolik úgy gondolják, hogy bizonyos értelemben nem termel értéket a tanár, mert nem tudnak rendszerben gondolkodni, (mármint ezek a prolik) és nem fogják fel, hogy a tanár munkája hosszútávon és közvetetten mutatkozik meg. Én mérnök vagyok, munkám általában már rövidtávon és közvetlenül hoz eredményeket, ezért becsülnek meg és ezért fizetik, de aki kicsit és képes komplex rendszereket értelmezni, az felfogja, hogy milyen fontos az oktatás minősége. Mindig megdöbbenéssel fogadom, mikor "léhűtőként" kezelik a tanárokat. Nekünk pl. külföldi partnereink vannak és sokszor kell angolul kommunikálnunk és lerí arról az emberekrről, akiknek pocsék angol tanárjuk volt és alig mernek megszólalni. Én valamilyen véletlen folytán csak jó angoltanárokat fogtam ki és kiemelkedő vagyok angolból, pedig aztán én nem voltam valami szorgalmas ember gimiben, a tudásom nyitja az, hogy a volt angoltanáraim iszonyú hatékonyan tanítottak és elég volt órára bejárni. Az angoltudásomért engem fizetnek meg, pedig bizonyos százaléka a tanárt illetné, csak hát ugye ki gondol erre, hogy ez nem csak a saját érdemem. Ezért vagyok szomorú, ha arra gondolok, hogy a lehetetlen fizetések miatt tehetséges tanárok elhagyják a pályát és a gyermekemnek nem lesznek jók a lehetőségei, munka után nekem kell korreperálni, külön tanárhoz járatni, ami plusz pénz, energia. Nem lehetne inkább elejét venni a dolgoknak és megfizetni a pedagógusokat és a minőséget?
2019. febr. 19. 17:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Biológia-kémia tanárnak tanulok, nem mondanám könnyűnek..

Vagyunk körülbelül 6-an a szakon!!

Míg más nevesincs szakon 200-an.

2019. febr. 23. 09:31
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ennek az országnak HATALMAS szüksége lenne JÓ nyelvtanárokra illetve természettudományi tanárokra. De a legjobbak magániskolákban tanítanak, hogy ne haljanak éhen és ne kelljen a sok, szülők által egyáltalán nem nevelt gyereket elviselniük. Valóban jó az a nyári szünet (ami mondjuk másfél hónap a tanároknak és nem 2 és fél..), és hogy nem egésznap gürizni kell. De aki jó tanár, az foglalkozik a diákok lelki fejlődésével is, legalább minimális szinten. Korrektül javít, nem csak átfut a dolgokon otthon vacsora közben. Tanulmányi versenyre készít fel, érettségire, vagy csak szimplán korrepetál, sokszor a saját szabdidejében, ingyen. Igen, lehet adni magánórákat is, de egy tanárnak korántsincs annyi tengernyi szabadideje, mint sokan mondják. És neki is lelkileg megterhelő lehet, ha a diákok nem hajlandóak tanulni, netalán zavarják az órát, beszólogatnak...Nem mondom, hogy keressenek kapásból annyit, mint egy mérnök vagy építész, de az oktatás legalább annyira fontos, mint mondjuk számítógépes programok tervezése vagy gazdasági menedzselés...
2019. febr. 23. 22:50
 20/26 anonim ***** válasza:

sajnos nem a krém megy el tanárnak, ahogy régebben sem.

akik nem tudják, azok tanítják. és a mukamorál is olyan amilyen. rengeteg szabadidő, nem 8tól 17ig dolgozik. Rengeteg szabad nap, 2,5 hónap nyári szünet + őszi+téli, stb.

ha tanulnának a tanárok, nem kéne rosszul keresniük. ja, hogy akkor meg dolgozniuk kéne.. hisztizni mindig könnyebb, mint tanulni/dolgozni.

2019. febr. 25. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!