Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A közmunkás bér tulajdonképp...

A közmunkás bér tulajdonképp egy csalás?

Figyelt kérdés

A minimálbér alatt van jóval, de azok is annyit kapnak, akik intézményben dolgoznak. Tehát itt érettségizett szakmát diplomát szerzett emberekről is szó van, akik még a minimálbért sem kapják meg, ergo az állam asszisztál hozzá, hogy megalázzák őket ilyen bérrel havi 160 óra munkával.

Több ismerősöm is dolgozott már így és ők meg többet dolgoztak mint a közalkalmazott.

2019. febr. 16. 08:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Elfelejteted, hogy nem kötelező elvállalni."

Igen, de ha nem vállalod akkor megvonják a TB, és törölnek a rendszerből. Lehet, hogy ez is a cél.

2019. febr. 19. 10:12
 12/12 anonim ***** válasza:

Dolgoztam közmunkában irodán. Tőlünk elvártak a szakmai végzettséget és ugyanazt a munkát végeztük, mint a közalkalmazott kollégák, néha többet, mert egyik másiknak se végzettsége, se agya nem volt. Mi mindezért kaptunk 70 ezeret, ők meg több, mint a dupláját + jutalmak, cafeteria. Először reménykedtem, hátha így könnyebben be lehet kerülni, ha már félig bent van az ember, de előbb vették fel valaki végzettség nélküli rokonát, jó ismerősét, mint egy jól dolgozó közmunkást.

Ami pozitív volt, hogy az irodában csak közmunkások voltunk, a munkaidő, ami családbarát, és a végzettségemnek megfelelő munkakörben tudtam dolgozni, amit azóta sem sikerült.

2019. febr. 20. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!