40 év alatti első házasságát kötő nők kedvezményben részesülhetnek, miért kerül hátrányba a 40 év alatti már házas nő?
Hát ezért nem értettelek titeket. Friss házasok srácok/lányok! Hát az nem az, aki tegnap házasodott! Ebben még nincsenek konkrétumok, de... de eddig a CSOK feltételeiben a "friss házas" 40 évnél fiatalabb házastársi kapcsolatban élőket jelentett, tehát valószínűleg ez esetben is rájuk gondolt a kormány!
Úgy egyébként meg ezt is a bankok fogják adni! Hát a CSOK mellé felvehető kedvezményes hitelt is bankok adják!
Engem ez nem érint, nincs gyerekem, nincs senkim, de akit érint, az nézzen már utána könyörgöm és éljetek vele! Ne a netről tájékozódjatok, ha azon nem mentek el, hanem a megfelelő helyen, hús-vér emberektől, akik egy beszélgetés után eldöntik, hogy jár-e nektek vagy sem!
Ha már itt tartunk, akkor CSOK... Ott is vannak félreértelmezések! 40 év felett is jár a CSOK! Ezt is tök sokan benézik! Az MCSOK nem jár 40 év felett! Azaz a megelőlegezett! Gyermekeid után jár a CSOK 40 év felett is (ha korábban szocpolt nem igényeltél), csak még nem megfogantakra nem igényelhető. Ahogy tévhit az is, hogy csak házasoknak jár! Nem! Szintén az a helyzet, hogy jár élettársaknak is a CSOK, csak az MCSOK feltétele a házastársi kapcsolat megkötése! Azaz ha pl. élettársak vagytok van 2 gyerek, harmadikat beígéritek és még nem fogant meg, akkor össze kell házasodni. Ha már megfogant, akkor nem, akkor Ő már a harmadik gyermeketeknek számít! Élettársi kapcsolatban nyilvánvalóan ilyenkor adóstársak lesztek!
Én olyan verzióban hallottam, hogy minden nőnek járni fog, aki 40 év alatti és az első házasságában él.
Ez nem azt jelenti, hogy a házasságkötés napján adják az ember kezébe a kedvezményes hitelét és azt sem jelenti, hogy kivan zárva az, akinek már van gyereke.
Szerintem a találgatásokkal várjuk meg a részleteket.
Egyébként megjegyzem mi már túlvagyunk a lakásvásárláson viszonylag jó hitel konstrukciókkal, de mondjuk a nagyobbra cserénél tök jól jönne ez a kedvezményes hitel pár év múlva, szóval kormány undor ide, vagy oda, végre egy olyan intézkedés, amit én fiatal, gyermektelen nőként is jó lehetőségnek érzek.
18-as.
Nem kapják a 10 milliót, amiről beszélünk jelenleg az 10M-s kedvezményes hitel! Senki sem tudja a részleteket. Ami tegnap erről elhangzott abban szó nem volt gyerekről! Ahogy ezt jól értelmezte a 16. hozzászóló!
Minden 40 év alatti (azaz fiatal) házas (nő!) igényelheti!
A fiatal az életkorotokra vonatkozik, nem a házasságkötés időpontjára! Nem a házasságnak kell fiatalnak lenni, hanem abban nektek! Kapnak kölcsön 10 milliót majd ha születik gyerek (egy gyerek) a törlesztést fel lehet függeszteni 3 évig (technikailag 3 gyerek közel összehozható ennyi idő alatt), a 2. gyereknél 30%-ot átvállal az állam a tartozásból, a 3. gyereknél pedig kiegyenlítik a tartozásod! Azaz ez mondhatni az MCSOK fordított megközelítése, ugyanaz, hátulról! Ez volt sokak alapvető problémája, hogy úgy gondolták fordítva van megközelítve a történet, hát akinek az volt fordított, az most nekiugorhat elölről! Akinél megvan a 3 gyerek (minek után erre nem tért ki Orbán Viktor) annak feltételezem nem adnak ingyen 10 milliót a korábbi "munkájáért" (ha ez a kérdésed), az feltételezem ugyanúgy felveheti ezt a hitelt, de azt mind vissza is kell fizetni. Ilyen esetben, ha van már 3 gyerek, a CSOK-kal kell élni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!