Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 40 év alatti első házasságát...

40 év alatti első házasságát kötő nők kedvezményben részesülhetnek, miért kerül hátrányba a 40 év alatti már házas nő?

Figyelt kérdés
A kedvezmények sokszor csak az új belépőkre vonatkoznak. Nem tartozunk egy nemzethez?

#kedvezmény #új belépők
2019. febr. 11. 07:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy most olvastam, hogy a már házasok is igénybe vehetik, szóval tárgytalan az egész beszélgetés. :)
2019. febr. 11. 11:10
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Hát ezért nem értettelek titeket. Friss házasok srácok/lányok! Hát az nem az, aki tegnap házasodott! Ebben még nincsenek konkrétumok, de... de eddig a CSOK feltételeiben a "friss házas" 40 évnél fiatalabb házastársi kapcsolatban élőket jelentett, tehát valószínűleg ez esetben is rájuk gondolt a kormány!

Úgy egyébként meg ezt is a bankok fogják adni! Hát a CSOK mellé felvehető kedvezményes hitelt is bankok adják!

Engem ez nem érint, nincs gyerekem, nincs senkim, de akit érint, az nézzen már utána könyörgöm és éljetek vele! Ne a netről tájékozódjatok, ha azon nem mentek el, hanem a megfelelő helyen, hús-vér emberektől, akik egy beszélgetés után eldöntik, hogy jár-e nektek vagy sem!

Ha már itt tartunk, akkor CSOK... Ott is vannak félreértelmezések! 40 év felett is jár a CSOK! Ezt is tök sokan benézik! Az MCSOK nem jár 40 év felett! Azaz a megelőlegezett! Gyermekeid után jár a CSOK 40 év felett is (ha korábban szocpolt nem igényeltél), csak még nem megfogantakra nem igényelhető. Ahogy tévhit az is, hogy csak házasoknak jár! Nem! Szintén az a helyzet, hogy jár élettársaknak is a CSOK, csak az MCSOK feltétele a házastársi kapcsolat megkötése! Azaz ha pl. élettársak vagytok van 2 gyerek, harmadikat beígéritek és még nem fogant meg, akkor össze kell házasodni. Ha már megfogant, akkor nem, akkor Ő már a harmadik gyermeketeknek számít! Élettársi kapcsolatban nyilvánvalóan ilyenkor adóstársak lesztek!

2019. febr. 11. 11:39
 13/23 anonim ***** válasza:
Párdon. Nem friss! Fiatal! Má' engem is megkavartok...
2019. febr. 11. 11:41
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
5# Csúnya lenne, ha a házasságkötés napján adnák a kezedbe a kedvezményes hiteledet, hogy vegyél lakást... Ez azért nem ilyen egyszerű.
2019. febr. 11. 11:53
 15/23 anonim ***** válasza:
70%
Pedig ezt tervezik, nézz utána. 3 év munkaviszony a feltétel csupán.
2019. febr. 11. 12:13
 16/23 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy engem se nagyon érint, nem tervezek se hitelt felvenni, se gyereket, csak kivételesen jónak tartom, hogy valami életkezdési támogatást is kitaláltam, aminek nem feltétele a gyerekszülés.
2019. febr. 11. 12:18
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Kitaláltak, bocsánat
2019. febr. 11. 12:19
 18/23 anonim válasza:
74%
Azok is megkapják a 10M akik már házasok és már megvan a 3 gyerek?
2019. febr. 11. 12:45
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan verzióban hallottam, hogy minden nőnek járni fog, aki 40 év alatti és az első házasságában él.

Ez nem azt jelenti, hogy a házasságkötés napján adják az ember kezébe a kedvezményes hitelét és azt sem jelenti, hogy kivan zárva az, akinek már van gyereke.

Szerintem a találgatásokkal várjuk meg a részleteket.

Egyébként megjegyzem mi már túlvagyunk a lakásvásárláson viszonylag jó hitel konstrukciókkal, de mondjuk a nagyobbra cserénél tök jól jönne ez a kedvezményes hitel pár év múlva, szóval kormány undor ide, vagy oda, végre egy olyan intézkedés, amit én fiatal, gyermektelen nőként is jó lehetőségnek érzek.

2019. febr. 11. 13:57
 20/23 anonim ***** válasza:

18-as.

Nem kapják a 10 milliót, amiről beszélünk jelenleg az 10M-s kedvezményes hitel! Senki sem tudja a részleteket. Ami tegnap erről elhangzott abban szó nem volt gyerekről! Ahogy ezt jól értelmezte a 16. hozzászóló!

Minden 40 év alatti (azaz fiatal) házas (nő!) igényelheti!

A fiatal az életkorotokra vonatkozik, nem a házasságkötés időpontjára! Nem a házasságnak kell fiatalnak lenni, hanem abban nektek! Kapnak kölcsön 10 milliót majd ha születik gyerek (egy gyerek) a törlesztést fel lehet függeszteni 3 évig (technikailag 3 gyerek közel összehozható ennyi idő alatt), a 2. gyereknél 30%-ot átvállal az állam a tartozásból, a 3. gyereknél pedig kiegyenlítik a tartozásod! Azaz ez mondhatni az MCSOK fordított megközelítése, ugyanaz, hátulról! Ez volt sokak alapvető problémája, hogy úgy gondolták fordítva van megközelítve a történet, hát akinek az volt fordított, az most nekiugorhat elölről! Akinél megvan a 3 gyerek (minek után erre nem tért ki Orbán Viktor) annak feltételezem nem adnak ingyen 10 milliót a korábbi "munkájáért" (ha ez a kérdésed), az feltételezem ugyanúgy felveheti ezt a hitelt, de azt mind vissza is kell fizetni. Ilyen esetben, ha van már 3 gyerek, a CSOK-kal kell élni...

2019. febr. 11. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!