Magyar ember mikor lesz megelégedve?
Nagyon sok ember van aki nem tud megélni de nem is akar mert semmit sem tesz érte egyszerűen nincs jövőképe. Olyan emberek várják a kormánytól vagy pártoktól a megoldást akik nem akarnak a jobb életvitelért semmit sem tenni pedig azzal ha befejezted az általánost máshol sem mész semmire. Nagyon sok olyan ember van aki nagyon mélyről indult és még is nagy ember lett belőle.
kormány 250 óra, kollektív szerződés esetén 300 óra tulórát 400-ra emelte. Az EU- ban egyébként 416 a megengedett és már voltak olyanok akik jó ideje így dolgoztak csak ez akkor még nem volt szabályos. A munkaidőkeret maximális időtartamát felemelték 36 hónapra, tehát 3 évre. Ez abban a tekintetben kedvezőtlenebb helyzetet eredményez a munkavállalókra nézve, hogy a túlórákkal való elszámolási kötelezettség csak a munkaidőkeret végén vagy a munkaviszony megszűnésekor áll be, ha egyébként a munkaidő átlaga a napi munkaidő hosszát – teljes munkaidő esetén 8 órát – meghaladja. Mindazonáltal nem szabad elfelejteni, hogy ilyen hosszú munkaidőkeret bevezetésére csak akkor kerülhet sor, ha azt műszaki vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják, illetve az kollektív szerződésben kerül elfogadásra. A kollektív szerződéshez pedig a szakszervezet jóváhagyása szükséges, amely pedig remélhetőleg kellő belátással mérlegeli a munkavállalók érdekeit is. Az sem igaz hogy a munkáltató kötelezheti a munkavállalót mert erről írasban kell megegyezniük. A kormány ezzel semmilyen fegyvert nem adott a munkáltatók kezébe! Aki eddig is szabálytalan módon kötelezte az embereket 400 óra túlmunkára az most is megfogja tenni.
Ebből is látszik hogy nagyon sok ember bírna a bérnövekedések mellet jól keresni ha elmenne túlórázni. Jó persze igen elhiszem ott a család ott van a gyerek de ez ne kifogás legyen. Dolgoz értük. A bérnövekedések mellet hiába vársz nyugati fizetésre nem lesz.
Miért nem élünk nyugati színvonalon? A válasz az az hogy Hiába ígérik bizonyos pártok vagy ígérnék azt, hogy ha ők lesznek majd nyugati bérek lesznek ugyanis ez nem kivitelezhető. Magyarországon főként a nyugati gyárak profitja értelemszerűen nyugatra csordogál többek között ezért sem lehetünk nyugati színvonalon... Ha egy ország erős, magas hozzáadott-értékű exportszektorral bír akkor több pénz fog befolyni hozzá több pénzből pedig többet lehet költeni. Ahol viszont többet költenek ott az árak és a bérek is emelkedni fognak. Magyarországon viszont relatíve kevés a nemzetközileg versenyképes cég és a magasan képzett munkavállaló. Az sem segít, hogy vannak Magyarországon versenyképes multik. A külföldre termelő gyárak, a multis beszállítói hálózatok, illetve az itteni kisebb innovációs és mérnöki szekciók vagy nemzetközi szolgáltatóközpontok sem dobnak olyan sokat a gazdaság egészének teljesítményén. Ebből kifolyólag vagyunk szinte sereg hajtók a GDP listán az EU-s országok között mert igaz, hogy sokat termelünk, de külföldi cégek profitálnak belőle. Meg amúgy is a Bruttó hazai termék (GDP) sokszor elválik a társadalmi jótól, így tehát csak igen szűk keretek között érdemes rá úgy hivatkozni, hogy ha a GDP nő, akkor az feltétlenül az adott társadalom egészének a számára jó.
De természetesen ha nyugati béreket valamint nyugati színvonalat szeretnél az ajtó mindig nyitva áll. Szerintem nem olyan rossz a helyzet itthon viszont ha nem élsz jól ne pártoktól várd a megoldást a saját problémáidra.
Az ellenzék igazából csak hatalomra akart jutni és kapóra jött ez a törvény mellyel kicsi félre lehet vezetni az embereket. A kormány nem ártatlan viszont igenis sok dolog köszönhető nekik! Adóreformok miatt jöttünk ki a válságból, a gazdaság fejlődik és nincsenek megszorítások sem bérbefagyasztások. Nagyon sokszor hallom hogy hallom hogy nincs sajtószabadság Magyarországon.
Hát szerintem ez nem így van mert nekem speciel vannak külföldi barátaim sőt rokonaim a balkánon és ők előszeretettel nézik a Magyarországi köztévét mert mindenről be számol. Nagyon sok országban nem szabad a migrációról beszámolni. Nyugati országokban ha migrációt rossz színben tünteted fel megbélyegeznek és kiosztanak. Kikérem magamnak hogy a köztévében csak migránsozás menne! Főként külföldi, Magyarországi néha Erdélyi ritkán Vajdasági hírek vannak benne. És mint már mondtam sokan azért nézik külföldről is mert mindemről beszámol. Attól hogy te ellenzéki vagy és nem tetszik ami benne van attól még az nem szabálytalan! Igen 2006-ban zavargás volt de az még mindig jobb volt mint ami lejátszódott most az M1-nél. Akkor az ellenzéknek sikerült engem is félre vezetnie de a szám leszakadt szégyenemben akkor. Ezek nem jók semmire csak hogy kínunkba kinevessük őket! Egyébként a többivel egyet értek de ezek a dolgok nem csak Magyarországon problémák de az emberek most kezdtek kapcsolni!
Én "személyesen" igazolni tudom a hozzászólásodat.
:)
6#: "Ausztriában egy 37 nm-es új építésű szociális lakást kaptam 400 Euro-ért. Napi 2 Euro-ból megélek ha boltban vásárolok,"
Napi 2 euróból nem megélsz hanem vegetálsz. Én németeknél vagyok majdnem 10 éve. Igen az első évben én is kb. így spóroltam, de lássuk be, az ember nem így él le egy életet.
Ha van autód, németeknél is jóval magasabb a biztosítás, és az adó is, mint magyarországon. Ahogy hallottam, osztrákoknál még magasabb.
Ha van ingatlanod, akkor van ingatlanadó. (itt mondják sokan, hogy én bérlek, nekem nincs bibí, de majd a bérbeadó nem hárítja át, mit)
Van TV adó, németeknál már lakásra van, osztrákonál, akkor ha tv-d van, ha jól tudom. Ha el akarsz valahová menni inni egy sört, vagy enni egy wurstot, az sem jön ki 2 euróból.
De a 2 eurót még otthonfőzéssel is kétségekkel kezelem, mert a feleségem már 15 éve is 1,5-öt kőltött tanulóként, úgy hogy tésztán élt. Ha az utóbbi évek áremelkedéseit nézem, ez legalább ma 2 eur felett van. (2010-ben a heti bevásárlás ca. 20 euró volt kettőnknek, ugyanaz most 30 ugyanabban az üzlethálózatban.)
#13 Nem azt mondom, hogy így kell élni. De aki külföldön így él az a saját döntése, mert gyűjti a pénzt valamilyen álmára. Magyarországon pedig még vegetálni is csak nyomorban vegetálhatsz, ha nem tettek a segged alá mindent a szüleid. Ott lakótársakkal, munkásszállón meg egyéb nyomorban élhetsz, hacsak nem vagy sztár programozó. Itt meg egy szalagmunkás senki is új építésű lakásban lakik egyedül, és még emellett is félretehet egy 1000 Euro-t, ha nem él nagy lábakon.
Na ez a nem mind1
55%
Valahogy nem látom a szerződést:)
Milyen fura :D
Hát jelen állás szerint MO az EU 2. legszegényebb országa. Minden statban és mutatóban zuhanunk lefelé.
Kizárólag agymosó propaganda van 15 óta.
És az ország problémái csak tovább romlottak mint a munakeröhiány vagy kivándorlás.
Most tényleg csodálkozol h panaszkodnak az emberek ?
Ugyanazért a munkáért 1/8-át kapod. Legyen akár az egy buszsofőr, egy villanyszerelő, vagy egy ápoló.
Ugyanazért a dologért (Legyen pl egy alap autó.) 4X-5X annyit kell dolgozni mint más EU-s országokban.
A "kedves" politikusok annyi közpénzt lopnak h én már azon sem csodálkozom h valaki inkább nem dolgozik v azt feketéén teszi v külföldön.
Annyira "jók" a fizetések h a 35 alattiak 75%-ának nincs is gyereke (ennyit a családpolitikáról, már család sincs). 20% pedig nem is tervez vállalni.
Az Y generáció 1/3-a a szüleivel él mer 140-nél kezdődik egy albérlet.
A migránsokkal pedig csak az ostobákat riogatják.
Szerinted ? A fenti problémák tükrében ki olyan élkepesztően hihetetlenül hülye hogy Magyarországon akarjon élni ?
Most komolyan mint ha egy emésztőre kiírnád hogy ne fürödj benne.
Ha valaki ide is jön csak azért teszi h megkapja az állampolgárságot (amivel az EU-sat is) utána elhúz a ..... Ismertem ilyen Nigériai embert most Barcelona-ban él. De van ismerősöm aki Szaúdiakról mondta ugyanezt 2 millió egy magyar állampolgárság. Megveszi elmegy.
Senki nem olyan hülye h MO-n akarjon élni hidd már el !
Nem véletlen hogy komplett régiók haltak ki. Az ország negyedében még patika sincs / orvos.
14#: Németeknél pont azt látom, hogy most éppen orvosnak, mérnőknek, programozónak jól megy. Mivel ebben a körben benne vagyok, nem panaszkodhatom, de nem látom a mai szitulációban, hogy pl. egy pénztáros saját ingatlant vehetne. Talán egy VWs belsős csavarozó igen. 10 éve még 300 ezer euró alatt saját házat építtetett egy ismerősöm, most ugyanitt ennyiért kap az ember egy újépítésű lyukat, parkoló és kertrész nélkül.
Persze a hitelek nagyon olcsók lettek, és mindeki meg van bolondulva, mert senki nem fogja talán fel, hogy ezeket a pénzeket vissza is kell fizetni.
Egyéként meg a fent említett középosztályból talán az orvos ami stabil, mert mérnök kollégától hallottam olyant, hogy amikor a 90-es évek vége felé diplomázott, el kellett vállalni biztos de nem fizető melót, mert akkoriban a kutyának nem kellett a villamosmérnök. Most jól megy, de ki tudja mi jön.
Na most ez a tipikus fideszes...
F s van, f s van, de végülis nem is járunk olyan rosszul, főleg ha viktornak utalod egyenesen a pénzed, legalább nem kell kitalálnia hogyan rabolja el, igaz kaján vigyorral röhög mindenki pofájába, úgyhogy nem is csinál belőle ügyet magának.
Na
AD1 : a rabszolgatörvénnyel a legfőbb gond az ahogy ezt "elfogadták" ezt nagyjából DIKTATÚRÁKBAN csinálják így mint minden mást ebben az országban.
Gond van az EU-val, igen. Nem tűnik föl nekik hogy az egyik tagországban egy jelentéktelen kis szrházi mit művel? Olyan ország amelyik fontos partner (volt valamikor).
"Magyarországon főként a nyugati gyárak profitja értelemszerűen nyugatra csordogál többek között ezért sem lehetünk nyugati színvonalon.."
AD 2 mindjárt jobb ha ide csordogál és ellopja albán viktor és a gusztus nélküli sleppje...
"Nagyon sok olyan ember van aki nagyon mélyről indult és még is nagy ember lett belőle."
mészáros lőrincz tehetséges sikersztorijára utalsz például?
AD 3 az emberek nyugaton nem szrért hgyért dolgoznak, bár volt valamelyik tévében egy betelefonáló, akik nem értette hogy miért mennek sokan például Németországba, mert őszerinte itt is ugyanúgy élnének csak...(kommentre szorul?)
"Szerintem nem olyan rossz a helyzet itthon viszont ha nem élsz jól ne pártoktól várd a megoldást a saját problémáidra."
Te vezeted az országot?
Ez olyan mint az az egyik leg idiótábbaknak szóló (fidesz közönsége) duma, hogy : ne az államtól várd a gondoskodást.
...hááát amelyik állam nem vállal felelősséget (nem is akar) a saját állampolgáraiért és jólétükért, annak valami kőkori társadalmi szerveződésben volna a helye, nem 2019-ben...
"Az ellenzék igazából csak hatalomra akart jutni"
azt szokta akarni az ellenzék igen...
Aztán egy jó balkáni összehasonlítás a végére. Hát attól függ mi a cél így 30 évvel a rendszerváltás után hol kellene tartani...
"kapóra jött ez a törvény mellyel kicsi félre lehet vezetni az embereket."
a fidesz banda ezt teszi a diktatúra mellett folyamatosan...
"Attól hogy te ellenzéki vagy és nem tetszik ami benne van attól még az nem szabálytalan! "
Attól mert te fideszista/orbánista vagy, attól még (ha neked nem is tetszik amit ők csinálnak az a legenyhébb kifejezéssel is szabálytalan.
De hogy jól érezd magad:
migráns soros migráns soros migráns soros migrán soros
viccc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!