Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jön a második Ratkó korszak?...

Jön a második Ratkó korszak? Orbán komolyan gondolta?

Figyelt kérdés
Vagy szokásához híven ígérget és elhúzza a mézes madzagot? :D

2019. febr. 10. 17:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%
Ez olyan mint a játékgépezés. Bedob kis pénzt és várja, hátha csoda történik. Pedig nem a bedobott pénz a lényeg, hanem a gép beállítása.
2019. febr. 10. 19:05
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
A gép beállításán is dolgoznak.
2019. febr. 10. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Nem értem Orbánék logikáját, minek kell több gyereket szülni ha azok úgyis elhagyják az országot miután elvégezték a tanulmányaikat? Egy intelligens fiatal demokráciában képzeli el az életet és a családalapítást, nem egy szétlopott korrupt diktatúrában.
2019. febr. 10. 19:17
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
#6: A skandináv országokban a legnagyobb támogató erő a kiszámítható gazdasági környezet, megbízható állam, jó minőségű oktatás, jó minőségű egészségügy, erős szociális háló és magas bérek. Ezek egyike sincs meg Magyarországon.
2019. febr. 10. 19:34
 15/17 anonim ***** válasza:
25%

Van egy rossz szokásom, mégpedig néha random témákba is belekattintgatok és válaszolgatok az elveimtől függetlenül is. Egyik ilyen elvem, hogy politikát nem vitatok meg senkivel, ahol fenn áll a lehetőség a kompromittálódásra. Mindegy is, off vége, jön a lényeg.

#13 Ha ez diktatúra, akkor Észak-Koreában nem tudom minek nevezhető az, ami van... Tán itt lelőnek/bezárnak/eltüntetnek, ha az utcára kiállva skandálod az államgyűlölő mondandódat? Talán itt nem guglizhatsz, fészbúkozhatsz, egyáltalán kapcsolódhatsz internetre szabadon? Talán itt figyelemmel kísérik személyesen (is) minden turista minden egyes apró, jelentéktelen mozzanatát is? Talán hallottál már valaha Észak-Koreai választásokról? Illetve megnéznék egy "O1G" Észak-Korea verziós mémet/mondást ott, hogy meddig lenne életképes. K1G - áhh, biztos nem lőnék agyon vagy tüntetnék el diszkréten a bátor hőst, aki akár csak barátok között is elröppentene egy-két ilyet a szájából. Meg persze bizonyára itthon sorkatonaság van még mindig. Értem, hogy közel sincs az ország optimális helyzetben, de nem árt a realitás talaján állni az ilyesmi túlzások helyett. Itt vannak választások (még ha korrupt/manipulált is), itt elmondhatsz bárkit bárkinek, ide jöhet bárki turista, itt olyan internetes oldalt kereshetsz fel, amilyet nem akarsz (torrent is!!! szabadon), itt nem kell rettegésben élned, vagyis hát sokkal inkább a megélhetés miatt aggódsz és itt már jó ideje sorkatonaság sincs (ne menjünk bele a kellene/nem kellene témába, nem az a lényeg). Van egy kis beütése az itteni helyzetnek, de én nem igazán gondolom ezt még enyhe diktatúrának sem. Még mindig szabadon vállalhatsz munkát, még mindig meglehet a véleményed, még mindig dönthetsz úgy, hogy nyalsz a hatalomnak a jobb élethelyzetért (vagy annak reményéért) és ki is mehetsz ha akarsz, nem tart vissza senki. Nem akarom támogatni a Fideszt ezzel, sajnos nem ők a megfelelő párt az ország vezetéséhez, de rövid "politizáló pályafutásom" alatt felismertem, hogy az ellenzék is ugyanúgy alkalmatlan a vezetéshez. Sőt, ők még pont hogy eme rendszer haszonélvezői, simán merem feltételezni, hogy közvetetten/közvetlen, de együttműködnek a Fidesszel. A szavazásnál is csak akkor sírtak hogy csalás így úgy, amikor már kifutottak az időből. Jogorvoslatra volt idő, 3 nap a csalás elkövetésétől számítva, valahogy mégsem éltek ezzel a lehetőséggel és a 3 nap lejártával utólag vergölődtek. Ott ismertem fel csak igazán, mennyire egy képmutató szar az összes párt, csak valamelyik nyíltan (Fidesz), valamelyik nem nyíltan (ellenzékiek mind).

2019. febr. 10. 23:11
 16/17 anonim ***** válasza:
82%

23:11

[link]

Akinek van kis sütnivalója és nem narancsködben élvezi az életet az tudja hol tart ma Magyarország, csak azt nem tudjuk hová fog még esetleg súlyosbodni a helyzet, nem látunk a jövőbe. 2010-ben még ki tippelte volna azt, hogy 2014-re megszűnik a demokrácia Magyarországon? És ha röpke 8 év alatt a második oszlop pontjait 90% kipipálgattuk akkor mi garantálja, hogy itt meg is álltunk?

Autokráciában sem gondolkodik egy intelligens fiatal, pláne ha tőle köpésnyire olyan országok vannak ahol az első oszlop körülményei között biztonságban lehetséges élni. Ez fokozottan számít ha családban gondolkodik valaki. Amíg itt az Orbán rendszer tombol a fiatalok lelépésben terveznek amint kinyílik az értelmük. Szülhetnek a magyar nők ötösikreket zsinórba abból adózó dolgozó nem lesz.

2019. febr. 11. 07:58
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 Ha úgy nézzük, egyetértünk, mert ez még közel sem diktatúra, de van beütése. Nevezzük autokráciának, bár én nem szeretem az efféle elnevezéseket pont azért, mert nem feltétlen érti meg mindenki, még ha körülírod, akkor tutira érti mindenki. Egyébként nyugi, a zOrbán rencer tombolni fog még egy jó darabig, bőven akad haszonélvezője ennek a helyzetnek, esetleg bővül is ez a kör folyamatosan. A jelenlegi párt kuka, alternatíva az ellenzékben nincs (sőt, az ellenzék egyenesen segíti a Fideszt) és mondjon bárki bármit, ettől békésen nem fogunk tudni szabadulni. Ami pedig még szomorúbb, hogy a civil szférából is kihívás lenne találni alternatívát, akik rendelkeznek a kellő tudással és szakértelemmel, illetve nem kapzsik és a közt szolgálják. Ahhoz kicsit túlságosan agymosott a lakosság, vagy pedig a megfelelő emberek épp külföldön vannak.
2019. febr. 11. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!