Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az igaz, hogy a baloldali...

Az igaz, hogy a baloldali kormányok idején még éllovasok voltunk, a Fidesz kormány alatt pedig most már sereghajtók lettünk?

Figyelt kérdés
És ha igen akkor ezt mire kell érteni pontosan? Köszönöm.
2019. febr. 8. 15:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Amikor belépett 2004-ben az Európai Unióban 10 ország,köztük Magyarország is,én azt olvastam,hogy ebből a 10.ből Magyarország kb 2-3.helyen állt.

A balti államokat mindenképpen megelőztük.

A Fidesz ót Észtország és Szlovénia elhúzott nagyon mellettünk,de már Litvániában is magasabb az egy főre jutó GDP,ahol Európában a legtöbb öngyilkosságot követik el.

Most már ebből a 10-esből minket sorolnak utolsó helyre,és csak a később csatlakozott Romániában és Bulgáriában rosszabb az életszínvonal.

2019. febr. 8. 21:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Egy főre jutó GDP(USD) 2017-es.

2004-ben csatlakozott EU országokban

A lengyelek szegényebbek valamivel tőlünk...

Málta 27250

Ciprus 24976

Szlovénia 23654

Csehország 20152

Észtország 19840

Szlovákia 17764

Litvánia 17630

Lettország 15547

Magyarország 15531

Lengyelország 13823

.

.

.

.

Románia 10757

Bulgária 8064

2019. febr. 8. 21:23
 13/20 anonim ***** válasza:
76%

[link]

Itt egy táblázat,2006-ból,ahol Szlovákia,Litvánia és Lettország még mögöttünk volt.

2004-ben pedig még Észtország is mögöttünk volt.

2019. febr. 8. 21:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Való igaz, hogy az egy főre eső GDP is romlott a Fidesz kormányzás alatt a térség országaihoz képest, viszont nem az a legjobb mérőszám. Mert igaz, hogy sokat termelünk, de külföldi cégek profitálnak belőle, így őket gazdagítjuk nem magunkat. Bár az is igaz, hogy az alapján is tán a 3. legszegényebbek vagyunk, de a vásárlóerő alapján már a második legcsóróbbak.
2019. febr. 8. 21:33
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

"2004-ben pedig még Észtország is mögöttünk volt."

Igen, az első Orbán kormány felhozta az országot. Aztán jött a Gyurcsány és szétvert mindent, nem csinált semmit, nem volt fejlődés. Nézd meg a 2010-es adatokat ott már a mostani sorrend van. A kérdés arról szólt hogy a Fidesz kormány alatt. Te szépen igazoltad az adataiddal, hogy Gyurcsány milyen károkat okozott kormányzása alatt, akkor előztek be minket akiket felsoroltál.

2019. febr. 9. 14:20
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább a 2017-es adatokkal szemezgess.

2010 óta Fidesz kormány van,lángész...

2019. febr. 9. 18:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja, 2004-ben még előrébb voltunk aztán jött Gyurcsány és 2010-re leestünk. Azóta meg kb. ugyanaz a sorrend.
2019. febr. 10. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves\sodik válaszoló: "Olvasgatni kell statisztikai adatokat. GDP, bérek, államadósság, infláció, ilyesmi. Az első válaszolónak különösen ajánlott, mert baromságokat állít"

Amikor statisztikát említesz, arra a KSH-ra gondolsz, amelyikről a fidesz jelentette ki, hogy komolytalan? Furcsa. Amikor számukra kedvező adatot találnak, akkor meg lobogtatják, mint a véres kardot.

Tudod, van egy elhíresült mondás, amit Churcillnek tulajdonítanak: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam". Benne van a lényeg. A papír mindent elbír, ha ügyesen kozmetikázzák. Jó példa erre a munkanélküliség kérdése.

GDP: ha valaha tanultál volna makroökonómiát, tudnád, niért nem helyes egy gaudaság fejlődését a GDP alapjánegítélni, miért ad fals képet.

2019. febr. 11. 09:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Hiába vergődsz, lassan megvan a 1 millió új munkahely szinte 0 közmunkással és létszámstoppal a közszférában.

Diákhitel végrehajtásról meg nem hoztad a statisztikát, gondolom ott is hazudtál.

Nem GDP-t nézek, hanem GDP (PPP) per capita-t.

2019. febr. 11. 14:24
 20/20 anonim ***** válasza:

"

Hiába vergődsz, lassan megvan a 1 millió új munkahely szinte 0 közmunkással és létszámstoppal a közszférában."

150 ezer az neked pont nulla? 650 ezer az neked egymillió?

Érdekes módon fut a számtan kormánypártiéknál...

"Diákhitel végrehajtásról meg nem hoztad a statisztikát, gondolom ott is hazudtál."

Hogy te mit gondolsz, az valahogy nem tud érdekelni.

A ksh erről valamilyen kozmikus oknál fogva nem vezet statiasztikát. A NAV-é meg nem nyilvános. Azért valamennyi infót találhatsz róla, ha annyira akarsz.

Megjegyzem, én is kértem egy hiteles statisztikát. Nem nagyon erőltetted megkeresni. Ne próbálj meg azzal lerázni, hogy találhatok róla adatot, ha annyira akarok. Mert találtam. Köszönő viszonyban sincs a mantráddal.

"Nem GDP-t nézek, hanem GDP (PPP) per capita-t."

Gratulálok...

2019. febr. 11. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!