Ott gondolom én primitív a lakcím számít, myugi én is elvenném a határon túli üagyarok minden szavazati jogát, elődeik döntöttek eladják a erdélyeket meg felvidékeket másik országnak nekik ebből lett bányász érméjük és így tudtak venni rangokat amit késöbb elvettek majd jött a fidesz azt benyalt nekik meg kapoltak pénzt meg igazából fidesz ennyi.
2019. febr. 6. 09:32
2/7 anonim válasza:
Na, akkor ügye lakcím számít o1g
2019. febr. 6. 09:33
3/7 anonim válasza:
Azt hogy a határon túli magyarok magyar állampolgárságot kaphassanak, ellenzékiként támogattam mert ők is magyarok. De azt nem támogattam, hogy aki nem él Magyarországon az szavazhasson, mert az csak kibic.
2019. febr. 6. 09:47
4/7 anonim válasza:
Szerintem minden kettős állampolgárra vonatkozik.
2019. febr. 6. 10:16
5/7 anonim válasza:
Nem unjátok még ezt a kérdést? Nemcsak határon túli magyarok szavazhatnak. Mindenki szavazhat, akinek van másik állampolgársága. Pl. Magyarországon élő olasz (és egyben magyar) állampolgárok szavazhatnak minden olasz választáson. És ugyanez a gyakorlat szinte minden nyugati országban. Ilyenkor nem a nyugat a követendő példa? Ezt nem a Fidesz találta ki. Nem egy különlegesség. Csak átvették másoktól a már működő gyakorlatot.
Egyébként Magyarországon az EU-s választáson, az szavazhat, akinek Magyarországon állandó lakhelye van.
2019. febr. 6. 10:16
6/7 anonim válasza:
Több rokonom is magyar-német kettős állampolgár. Nyilván nem szavaznak ők sem két helyen, ha EU-s választás van, hanem lakhely szerint abban az országban (egyébként a magyar választásokon szavazhatnak listán, úgy hogy van, aki 5 éves kora óta int él Németországban). Nyugat-Európában is vannak bőven olyanok, akiknek nem egy állampolgárságuk van. Miért kell folyton a határon túli magyarokra kiélezni ezt a kérdést? Ha valaki teszem azt német-francia állampolgár, az nem gond? Elzászban van belőlük egy pár...
2019. febr. 6. 14:29
7/7 anonim válasza:
És azok a kettős állampolgárok hogyan szavazhatnak, akik Európán kívül élnek?
Mondjuk Amerikában, Ázsiában vagy akár Izraelben élnek, dolgoznak éppen.
Mert rendben, hogy akik Európán belüli kettős állampolgárok, azok csak egyszer szavazhatnak, de lehet, hogy náluk is van listás szavazás, nem?
A Európán kívülieknek meg biztos csak listás szavazás lehet, hiszen ők is Eu-s állampolgárok. Szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!