A határon túli magyarok miért kaphatják vissza az áfát?
Amikor egy magyar lakhelyű állampolgár magyar boltban vásárol, például 60 ezer forintért, akkor a boltosnak 12 756 forint áfafizetési kötelezettsége keletkezik. Másképp fogalmazva: ennyit fizet be adóként a magyar vásárló a költségvetésbe, csak a pénzt gyakorlatilag a boltos utalja majd át helyette (a csökkentett áfakulcsú termékekkel az egyszerűség kedvéért most nem számolunk).
"A határon túli magyarok miért kaphatják vissza az áfát?"
Köszönjük a hangulatkeltést, nem sikerült. Nem csak a határon túli magyarok kaphatják vissza, mindenki aki határon túli.
Én határon túli magyar vagyok én is éltem ezzel a ,,lehetőséggel". Én szerb állampolgár IS vagyok, ezt ugyanúgy meg tudja tenni bármelyik Magyar állampolgár is pl. Szerbiában.
Bocsi hogy komolyan válaszoltam a ,,kérdésre" ami egyértelműen hangulatkeltés a külhoniak ellen, mivel semmi köze ennek a nemzetiséghez, hanem lakhelyhez van kötve. Hátha valaki erről még nem hallott.
Olyan külföldi állampolgárok élhetnek ezzel a lehetőséggel akik nem rendelkeznek magyar lakcímmel (Amennyiben ezt úgy csinálják hogy van magyar lakcímük akkor ez adócsalásnak minősül) és legalább 50.000 forint értékben vásárolnak.
Nincs ebben semmi féle kivételezés ezt a magyarországi magyarok is megcsinálhatják egy nem EU-s országban pl. Szerbiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!