Az Audi gyárban egy fizikai dolgozó mennyit keres nettóban hogy sztrájkolnak?
Szerintem a munkaidejük az igazán szopás,a 3 műszak,nulla hétvége.Amúgy 180 nettó volt az alapbér.Erre meg jön a du,esti pótlék,meg valamennyi cafetéria.
De ez a nulla hétvége egyáltalán törvényes?Mert úgy tudom hogy még az ilyen munkakörben dolgozóknak is jár havi 1 szombat,vasárnap.
"Mert úgy tudom hogy még az ilyen munkakörben dolgozóknak is jár havi 1 szombat,vasárnap"
Nem. Az Mt. csak havi egy szabad vasárnapot ír elő kötelezően a folyamatos műszakban dolgozóknak. És bizony az a vasárnap is nézhet ki úgy, hogy szombat este 6-kor megkezded a 12 órás műszakodat, vasárnap reggel 6-kor véget ér (b***hatod a szabad vasárnapodat úgy, ahogy van) és hétfő reggel 6-ra megint menned kell. De a vasárnap papíron pihenőnap. Mocskosul kipihened magadat. Törvényileg előírt kötelező szabad hétvége nincs, ám 6 egymás utáni munkanap után legalább 1 pihenőnap kötelező. Már a második sem az, majd a munkaidőkeret időtartamán belül kisakkozzák neked, hogy kijöjjön a pihenőnapok száma. Ha úgy adja ki, ülhetsz otthon kedd-szerda-csütörtökön, mikor az férjed/feleséged dolgozik (már ha nem ugyanannál a rabszolgatartónál vagytok törzsszámok), a gyerek meg iskolában van. Avagy: rohadj meg a gyártósor mellett, paraszt!
Már a híres-neves 400 túlóra és 36 hónapos munkaidőkeret előtt is rabszolgatörvény volt az Mt., csak akkor még nem hívták így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!