Tényleg olyan rossz lenne az egészségügy?
Persze, modern kórházakban is halnak meg. Meg itthon is, amikor súlyosabb betegségekkel hónapokat kell várni egy vizsgálatra. Aztán eljön a várva-várt időpont, és közlik, hogy gyere vissza máskor, mert elromlott a gép. :/ (true story)
Vonják az eü járulékoz, de mire fel? Ahhoz, hogy tényleg gyógyulni tudjon az ember, tejelni kell, de tízezreket, magánrendelésre. És akinek nincs pénze?
Persze, lehetne rosszabb is a helyzet, de nem is jó, és ne törődjünk már bele, hogy jóvanazúgy.
Igazad van, vannak olyan ápolók/orvosok, akik nem szeretik a munkájukat, vagy nem eléggé felkészültek. Ez miatt valóban történnek halálesetek, sajnos. Ez az ő hibájuk. Viszont! Az nem a személyzet hibája, hogy nincs alapfelszerelés. Nálunk anno mi dobtuk össze egy hétig a gumikesztű árát, és megvettük a patikában. Nem érkezett egy teljes hétig gumikesztű a kórházba!!
Arról ne is beszéljek, hogy pelenka csak egy méretben volt, nagy ritkán 2, a kötszer mindig kevés volt, a csempe esett le a falról, nem működött, csak egy zuhanyzó az osztályon. Na, én ezért nem dolgozok az eü-ben. Elegem lett ebből. (Ja, és persze sokszor 2-en vittünk végig egy műszakot, mert ha valaki hirtelen beteg lett, akkor nem tudtunk mást behívni, hiszen kevés alkalmazott volt az osztályunkon)
Egészség ügy: Barátnőmnek be volt nőve a lábán a köröm és elmentünk Vácra a sebészetre , hogy vágják ki. 4 órát vártunk egy hideg folyóson ahol nem volt fűtés az ablakok huzatosak voltak. Miután behívták és közölték vele hogy nem érzéstelenítik el neki , mert elfogyott.
Am drága miniszter elnökünk is külföldre jár kórházba
Túlóra: Én 2014-ben Tabon dolgoztam(Somogy megye) egy Flextronics nevű gyárban már akkor azt mondták az embernek ,ha nem megy be túlórázni akkor ki van rúgva. Hivatalosan nem azért mert nem ment be , mert ezt nem írhatja rá a papírra hanem találtak valami indokot pl egyik kollégámat azért rúgták ki , mert a felfestett közlekedő úton kívülre lépett és hivatalosan ezért rúgták ki
Ezt nem érti Orbán sem. Bemegy a Honvédba, elörepofátlankodik. (Késöbb csak arra emlékszik, hogy gyorsan sorrakerült.) Ha valami eü gondja van, kiugrik sogorékhoz, gyors és szakszerü ellátást kap. (Csak az marad meg benne, hogy milyen rendben ment minden.) Folytassam?
Kerülj be egy állami fenntartásu korházba nálunk, aztán majd nem irsz ilyen baromságokat!
Amikor az Eü. rendszerváltását képzeltem el akkor én is valamilyen fajta struktúra átalakításra gondoltam. Nem ez lett. A 2-vel korábbi Eü. államtitkár azt mondta, hogy nem a szükségletek működtetik a rendszert hanem aaz orvosbárók. Erre Orbánék "kirugdostak" mindenkit aki nem az ő nótájukat fújja. Elvontak minden lehetséges pénzt a rendszerből, most töltögetik fel, de sztem ebből évtizedekig se lesz semmi.
Egyébként az Eü. egy oriási és bonyolult rendszer. Nem lehet egy csapásra megváltoztatni, mint ahogy az óriáskereket sem lehet egy mozdulattal visszatekerni.
Az, hogy 2 éve "sz.ros" a fal minőség ellenőrzési probléma. A takarítónőknek kellene jobban a körmére nézni, és a többi szakdolgozónak is ha hanyagul végzi a munkáját. Ahol ilyesmi megtörtzénhet ott a vezetés is hibás fentről lefelé mindenki. Könnyűnek látszik mindent a kormányra fogni pedig ez helyi ügy. Írta: egy volt Eü. dolgozó. 50 évet töltöttem a szakmában, ma én is nyugdíjasként keresem az ellátási utakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!