Miért mondják azt a fideszesek mostanság, hogy az egészségügy mindig rossz volt? Most a 13. kerületben egy sima rutinvizsgálatra 3 hónapot kell várnom.10 éve egyből fogadtak.
A magyarázat ott van #1-nél.
Korábban nem volt előírva az orvosoknak, hogy minimum mennyi időt kell egy beteggel foglalkozniuk, ha siettek, akkor 1-2 perc és szórták is ki az illetőt.
Ebből sok baj lett, mert a sok beteg miatt nem figyeltek eléggé arra, akit éppen vizsgáltak.
A rutinosabb orvosoknál ez nem volt gond, de a betegek közül rengetegen panaszkodtak miatta. Én is hallgattam eleget amikor a rendelőkben sorba kellett várni, hogy hát csak ránézett a doki és 1 perc alatt megírta a receptet, biztos nem is jót írt fel mert ennyi idő alatt nem lehet eldönteni mi bajom van és engem mindig csak elhajtanak, hogy menjek már, a doki mindig csak siet, nem figyel arra amit mondok stb. stb. stb.
Amikor bejöttek a számítógépes adatkezelések és minden orvosnál láthatta a központ is, hogy hány beteggel foglalkozott a rendelési időben, akkor találták ki, hogy van egy minimális idő/beteg.
Nem emlészem mikor, de legalább 10 éve. Nálunk az allergia rendelésen okozott hatalmas gondokat, mert a doktornő előtte minden ide járó beteget el tudott látni ugyanabban a heti 3 rendelésben, ami most is van, de most hetekkel előre be van telve minden időpontja. 20 percenként 1 beteg és közben azok, akik csak gyógyszert íratnak fel.
Nem terelésből mondom a 10 évet, hanem kb ennyi ideje nem szedek allergia gyógyszert rendszeresen és a legkisebb gyerekem akkor volt 3 éves, őt már így tudtuk hozzá az első allergia vizsgálatára vinni, az új rendelési metódus szerint.
Mert ha valami rossz, a narancsos "elvtársak" mindig visszafelé mutogatnak, vagy kifelé, másfelé.
Igen, egyre rosszabb az egészségügy, fizetőssé akarják tenni, de amellett, hogy a TB-t kötelező továbbra is fizetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!