Törvényes-e az hogy Bayer 5 forintosokkal akarja kifizetni Hadházyt?
Nem teljesen, mert Hadházy nem köteles így elfogadni. Őszintén, ha neked tartozik valaki több százezer forinttal, te elfogadnád tőle csupa 5 forintos érmében?
Egyébként Bayer vergődése rendkívül szánalmas. Vesztett, fogadja el és adja meg a tartozását, legalább is egy gerinces ember így tenne, egy hozzá hasonló gerinctelen meg vergődne, mint ő.
B1G?, csak ha a jegybanktörvényt egy éjjel alatt suttyomban kiegészítik:
23. §
(4) Készpénzben teljesített fizetés esetén – ideértve a fizetési számlára történő készpénzbefizetést is – 50 darabnál több érme elfogadására a hitelintézet és a posta köteles.
23.A. §
(1) A 23.§ (4)-től eltérően, az a természetes személy, aki más természetes személyeket testnedveiken (orrfolyás, vagy éredényekből származó testfolyadék) való, szándékaikkal ellentétes csúszó mozgatással fenyeget, korlátlan mennyiségben teljesíthet fizetést, amelyet más természetes személyek kötelesek fizetés teljesítéseként elfogadni.
Szerintem igen, nem tudom, hogy szól a törvény, de az 50-es limit szerintem csak vásárlásokra vonatkozik.
De nem reális, én Hadházy helyében megmondanám neki, hogy oké Zsóti, de akkor leszámolod előttem az összeget, vagy megvárod, míg összeszámolom. Elvégre a kasszánál is így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!