Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem bér...

Magyarországon miért nem bér alapján fizetjük az adókat?

Figyelt kérdés

Egy német ismerősöm mesélte hogy a egészségbiztosító annyi pénzt halmozott fel h most kevesebb TB-t kell fizetni nekik. Magyarországon miért nem úgy adózunk hogy aki többet keres az több járulékot fizet aki kevesebbet az kevesebbet? Miért mindenkinek egységes pl az egészségügyi járuléka?

Szerintem hamar rendbe jöhetne az eü. ha nálunk is hasonló rdsz lenne mint Németországban...

Nagyon sokat beszélgettem a külföldi barátainkkal és még vannak botránkozva a "világszínvonalú" magyar egészségügyön. Ők azért mennek magánorvoshoz hogy esetleg sokkal hamarabb végezzenek a vizsgálatokkal mi meg azért hogy ne haljunk meg.

Azt se értem h pl a szemüvegét miért nem támogatja a tb hisz az embernek az szükséges.

Lehetne hogy fiatal vagyok és azért dúlnak a gondolatok bennem, de ha egyszer orvos leszek tuti harcolni fogok az egészségügyért...

2019. jan. 25. 09:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
43%
Bér alapján fizetjük. Szerinted azért találta ki orbán az 1 kulcsos adózást, hogy a bugris Kovács Béla esztergályos zsebében havi 387ft-al több maradjon, vagy azért, hogy Mészáros zsebében havi 200 millióval több maradjon?
2019. jan. 25. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!