Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzéki tábor miért támadja...

Ellenzéki tábor miért támadja a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Nem a politikusok, hanem szavazók és kommentelők többsége egy keresztényekről szóló cikknél, vagy hírnél uszító, kárörvendő, becsmérlő kommenteket lehet látni. mint pl a mai 444 cikke a rongáló baromról, aki letörte a Margit hídról a keresztet. De ugyancsak 444-es kommentelők nekimentek a pápának a csíksomlyói látogatásáról szóló cikkben (én sem vagyok katolikus, de semmi kivetni valót nem látok benne).

A kérdésem, hogy az ellenzékiek többsége miért nem tudja szétválasztani az orbánrezsimet a kereszténységtől fejben? Én is ellenzéki vagyok, de keresztény is. Viszont a szándékos rongálás felháborító, akár tüntetésen is, és nem csak kereszt, hanem mint a csávó aki gördeszkával esett neki a bkv autómatának. A kereszt letörése meg egyértelműen provokatív, csak nem értem, miért akrjuk a keresztényeket provokálni?

[link]

2019. jan. 22. 19:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"többsége miért nem tudja szétválasztani az orbánrezsimet a kereszténységtől fejben?"

Ezt én a Fidesz szavazóktól kérdezném meg, akik a KDNP miatt szavaznak Orbánra. :D

Szerintem nem minden ellenzéki keresztény ellenes, ahogy nem is minden tüntető vandál. Kétségtelen, vannak keresztény ellenes indulatok sokakba, főleg mert például gyerekkorában akarat ellenére akarták ráerőltetni a vallást és nem sikerült túl jól... vagy az egyházat nem túl szimpatikus megnyilvánulásai is sokakat ingerelnek.

Ha lenne egy széles, méltóságát megőrzött keresztény értelmiségi réteg, akkor sokkal jobb lenne a kereszténység megítélése a legvadabb ellenzékiek között is.

Sajnos ugyanúgy, ahogy nincs fideszfüggetlen jobboldali sajtó, úgy alig van olyan kereszténységet hirdető közszereplő (pl pap, püspök), aki bevállalja, hogy elhatárolódik a fidesztől.

2019. jan. 22. 22:09
 12/19 A kérdező kommentje:

Pedig a kereszténység nem korlátozódik le orbán játszóterére. Az, hogy egyes egyházak néhány képviselői mit mondanak az nem jelenti a kereszténységet.

Ugyanez a logika: Bécsben késes támadás történt amit egy migráns követett el, szóval utáljuk a migránsokat! Van homoszexuális anglikán lelkésztől kezdve pedofil, papon keresztül nóbel díjas atomfizikusig mindenféle keresztény. Jó és rossz.

Azok akik nem hívők, és ellenzékiek: Liberalizmus elvileg a szabad vallásgyakorlást hirdeti, szóval miért zavarja őket a kereszt? Miért zavarja őket az emberek lelki dolgai, ha nem hisznek abban hogy van lélek?

konzervatív ellenzékiek meg tudhatnák, hogy a kereszténység volt ami alapján hazánk létrejött, végigkísérte, és megóvta Magyarországot a szerencsétlen történelem során.

2019. jan. 22. 22:29
 13/19 anonim ***** válasza:
#10 A baromság anyád volt, amikor megszült.
2019. jan. 22. 23:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
10, ezzel kb azt mondtad, hogy legalább annyi hasznunk lehetett volna a nácikból, hogy teljesen kiirtják a zsidókat, de még ehhez is balfaxok voltak.
2019. jan. 23. 07:46
 15/19 anonim ***** válasza:

" Ellenzéki tábor miért támadja a kereszténységet?" .... "A kérdező kommentje:....... Az, hogy egyes egyházak néhány képviselői mit mondanak az nem jelenti a kereszténységet."

Erröl nekem : "Más szemében a szálkát, ......sajátjában a gerendát ......" Jut eszembe. Nem tudod, hogy miért?

2019. jan. 23. 13:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ellenzékiek legnagyobb részének semmi baja a kereszténységgel. Mindig akadnak kivételek persze. A kereszténységet Orbánék -jó taktikával - a zászlajukra tűzték, nyilván ezért kerülnek sokszor egy kalapba. Nem csoda. Pedig úgy hithű keresztény az Orbán, mint én vizigót.
2019. jan. 24. 23:13
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
A kereszténységet szinte mindenki támadja, ilyen manapság a világ. Az ellenzék meg mindent támad, amiről csak azt GONDOLJA, hogy megfordulHAT a kormány fejében. Mert minden kis támadási lehetőség a saját használhatatlanságukat törpíti.
2019. jan. 25. 03:52
 18/19 Gyépésmérnök ***** válasza:
17%
Csak az ötvenes évek egyházüldöző kommunista hagyománya él tovább a jelenlegi baloldalban. Ezen nincs mit magyarázni.
2019. jan. 25. 08:21
 19/19 anonim ***** válasza:
60%
utolsó, hagyd már ezt a butaságot.... Mindkét oldalon vannak akik gyűlölnek egyes embereket, de leginkább normális emberek vannak, akik egyszerűen csak máshogy látják az életet. Mire jó ez a sarazás? Én baloldali vagyok, fiatal, nem voltam úttörő, szüleim nem voltak párttagok, nem jártak templomba de jártunk éjféli misére mert szép. Baloldali érzelmű vagyok, mert valahogy így szocializálódtam és nem vagyok egy patrióta tipus. Engem elsősorban az emberi butaság, a rosszindulat és a képmutatás az amik zavarnak. Szeretem ha béke van. Dobnál még pár követ rám? Köszönöm.
2019. jan. 25. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!