Miért olyan nagy dolog Áder Jánost alpári szavakkal illetni?
Sokan ki vannak akadva, hogy "bajszos szar"-nak nevezik Ádert, de nem egészen értem, hogy miért.
Áder a köztársasági elnök pozíciójának megcsúfolása. Egy pártkatona ült be a székbe, amivel fityiszt mutattak az egész alkotmányosságnak. Áder kérdés nélkül aláír mindent, semmilyen véleményt nem fogalmaz meg a jelenlegi állapotok ellen, és csak semmitmondó dolgokat mond. Annyit lehet róla elmondani, hogy a plagizáló, írástudatlan Schmitt Pálnál talán jobb elnök, de hát ugye Schmitt a legalja volt mindennek, szóval ez nem egy érdem.
Manapság, amikor mindenkire repkednek az alpári jelzők, nem tudom, ezen miért kell kiemelten kiakadni. Az, hogy valaki köztársasági elnök, nem teszi őt automatikusan szentté. Az csak egy pozíció, amire valakik megválasztották, de alapvetően érdemtelen rá.
Csak azt lehet tisztelni aki tiszteletre méltó.
Ezt azért írtam le mert Áder nem az az ember aki megtestesíti Magyarország egységét, ő a barátját orbánt és a fideszt támogatja az ország népével szemben, ezért nevezik pártkatonának Ádert.
Proli dolognak tartom ezt az egészet. Lehet gúnyneveket kitalálni és skandálni, csak ennél színvonalasabb, kreatívabb háttérkultúrával.
A lyon-i tűzmester, kalapos király, szürke eminenciás, brescia-i hiéna, az emberevő, de még a geszti bolond is szolidabb, de humorosabb elnevezések.
A köztársasági elnök kapcsán megfogalmazott kritikák viszont abszolút helyénvalóak.
Ez egyfajta bunkóság, tiszteletlenség. Jobb érzésű, normális emberek úgy gondolják, hogy a politikusoknak is meg kellene adni legalább a minimális tiszteletet egymás iránt és zavarja őket a bolitikai közbeszéd eldurvulása.
Jogi vontakozását nézve felmerül a becsületsértés vétsége, ha valaki nagy nyilvánosság előtt használ ilyen kifejezéseket. Lehet vitatni, hogy igazságos-e az ítélet, jó-e a rendszer, de legutóbb például Bayer Zsoltot is 300 ezer Forintra büntette és nyilvános bocsánatkérésre ítélte a bíróság amiért "gec1" jelzővel illette Hadházy Ákost.
Én sem vagyok a híve annak, hogy a másikat csak ócsároljuk. De nehogy már a "bajszos szar" kifejezés legyen a legalja mindennek.
Amúgy a dolognak semmi köze a Blanka-sztorihoz, ő eleve nem is szart mondott, meg a "bajszos szar" már nem új dolog, lassan 2 éves megnevezés.
Engem leginkább az akaszt ki, hogy Áder ellen ilyen tüntetések vannak, hogy "ne írd alá, János", meg "szégyelld magad, János". Sőt, ezek még csak nem is Áder ellen vannak, hanem kvázi bevonják a tüntetők. Basszus, mi ez a megalázkodó stílus egy ilyen semmit nem érő államfővel szemben? "Áder, takarodj", ez lenne a megfelelő megszólítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!