Ha Magyarországon polgárháború lenne, hol lennének a frontvonalak?
A Fidesz és a többiek között. A következők történnének:
2022-ben (meglepetés!) a Fidesz újabb kétharmaddal nyer, az ellenzék csalást kiált, nagy tüntetéseket szervez. Azonban az erőszak elszabadul, Budapest Fidesz-ellenes, ezért sokan ellenállnak. Molotov-koktélozás, kődobálás, sokan megsérülnek, az anyagi kár nagy. A rendőrség százakat, ezreket tartóztat le. A további tüntetéseket betiltják, ellenzéki politikusokat tartóztatnak le.
Több EU tagország is szankciókat vezet be Magyarország ellen, a határokat lezárják. Erre Orbán bejelenti, hogy kilépünk az unióból. Az erőszak újabb hulláma jön el, ezúttal már fegyverek is előkerülnek. Több tucat halott. Az elnyomás fokozódik, kijárási tilalmat és szükségállapotot rendelnek el. A hadsereg és a rendőrség egyes egységei azonban átállnak. Ám a fő tűzerő még mindig a kormány kezében van. Ekkor az ellenzékieknél külföldi fegyverszállítmányok jelennek meg…
Te is tudod, hogy a nyuggerek azért szeretik a Fideszt, mert visszaviszik az országot 50-100 évvel ezelőttre, amikor még minden jobbvót.
Ahogy eldörrenne az első fegyver Orbán meg a fidesz egylet úgy ahogy van menekülne az országból.
Amúgy nem reális, hogy a magyarok így egymásnak ugranának. Én például nem fognék fegyvert, hisz a családomban is vannak fideszesek, illetve rendőrök. Biztos nem lőnék rájuk, de ezzel majdnem minden család így van. Persze polgárháborúk kitörnek ennek ellenére is, de ott még ennél is nagyobb a feszültség, konfliktus.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy külföldről irányítják a dolgokat, mondjuk Putyin a EU vagy Trump, bármi, mert a magyar nép van elég hülye, hogy egymásnak essen, de ennek sincs jelenleg realitása.
Frontvonalakról annyit, hogy Budapestről nagyon hamar kizavarnák a fidesznek az írmagját is, egykét partizán maradna esetleg, de semmi komoly nem lenne, szerintem a civil összlakosság 2-3 %-a se fogna fegyvert :D Én sem!
Egy ilyen polgárháborúban nem lennének frontvonalak, nem jönnének létre szervezett, reguláris jellegű seregek a felkelőkből, mint az 1848-1849-es felkelés során.
Inkább az 1956-os magyarországi vagy az 1968-as franciaországi összecsapásokra lehet gondolni. Nagyvárosok bizonyos részeire koncentrálódnának a harcok.
Nyílt, közvetlen külföldi katonai intervenció nem lenne, Magyarország belügyének tekintenék a konfliktust. Jelentős külföldi fegyverszállítmányok sem érkeznének a felkelőkhöz. A magyar honvédség, rendőrség túlnyomó része sem állna át a felkelőkhöz, hűek maradnának a kormányhoz.
"Nyílt, közvetlen külföldi katonai intervenció nem lenne"
Nem hiszem hogy az Brüsszel csak úgy elnézné, hogy fegyveres konfliktus van EU-n bellül. Bár tudtommal ilyennel nem nézett még szembe az EU.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!