Miért fáj ha Németeknél magasabb a minimál bér?
Nagyobb Ország több munkaerővel.
Egyébként akinek csak ezért rossz a fidesz az mehet Németbe!
Kihagytam a legjobbat:
Szlovákia lakossága: 5.4 millió, minimálbér: 480€
Uh.
Talán máshol nem elfogadott a korrupció meg ez a cselédmentalitás,mint nálunk.
Értem már, Indaia a több, mint egy milliárd lakossal nyilván nagyon gazdag. Mellesleg igen sok multi is települt oda, így nem lehet rossz a gazdasága.
Szóval: nem, nem a lakosság számától lesz gazdag az ország, hisz ha többen vagyunk a több bevétel mellett több embert is kell eltartani. A multi meg oda megy, ahol olcsón talál megfelelően képzett munkaerőt. Így pl Romániába vagy Magyarországra, esetleg Indiába. Bosznia helyett azért választja MO-t mert MO Eu tag, így egy csomó járulékot (vám stb.) megspórol.
Nekem abszolút nem fáj, hogy a németeknél mgasabb a minimálbér. Az viszont fáj, hogy itthon ilyen alacsony.
A minimálbér vs. Lakosság mérete című képtelen magyarázatra pedig megkaptad már a választ, ellenpéldákkal.
26 ez akár egy logikus magyarázat is lehetne, de a multik kifejezetten híresek arról, hogy (a nemzeti kkv szektorral ellentétbe) baromi gyorsan elköltöznek, ha van jövedelmezőbb ország.
A másik amit nem teljesen értek, hogy akkor miért vezették be a túlóratörvényt, ha arra hajtanak, hogy itthon munkaerőhiány legyen?
Szerintem a fidesznek vannak jó ötletei, de annyira sok helyre kell haveri segítséget nyújtani, hogy nincs rá lehetősége, hogy érdemben-átgondoltan megvalósítsa ezeket.
Azt elfelejted kérdező,hogy ennek ellenére,Németország több,mint 80 milliós lakosságú ország.
És bizony még a szociális háló is sokkal szélesebb ennyi emberre,na erre varrj gombot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!