Magyarországon miért ilyen népszerű a szélsőjobb? Hogy lehet, hogy nyíktan náci pártokat beszavaznak a parlamentbe és az egyre inkább szélsőjobb felé hajló kormány után egy mégszélsőjobbosabb párt a 2. legerősebb? Hol a baloldal?
"Hol a baloldal?"
Ott ahová a teljesítménye alapján való! A béka feneke alatt.
Na ez egy nagyon jó kérdés. A kormánypártunk gyakorlatilag szélsőjobboldali 30-35%-os támogatottsággal az összes szavazó körében, a legnagyobb ellenzéki pártunknak pedig harmad ennyi szavazója van és ők is széljobberek.
Hol vannak az általad szélső jobboldalinak nevezett pártok? A Fidesz konzervatív, jobboldali, rengeteg mindent tesz azért, hogy Magyarországon csökkenjen az antiszemitizmus. A Jobbik szélső jobb volt, de egy ideje mindent megtesz azért, hogy lemossa magáról a „náci” jelzőt. A baloldal?
Nemrég felnéztem a hvg-ra (amit nem lehet azzal vádolni, hogy fideszes), ahol az egyik kommentelő azt írta, hogy Orbán egy rohadt, irtani való cigány. Rászóltam, hogy az ilyen hozzászólással járatja le a baloldalt, de nem hagyta magát. Azt írta, hogy Orbán tövig nyal a cigányoknak és a zsidóknak, és én Orbán fenekében vagyok.
Kettős mérce: ha jobboldali cigányozik, zsidózik, akkor náci. Ha baloldali csinálja ezt, akkor nem az. Ha erre egy fideszes felhívja a baloldali hozzászóló figyelmét, akkor máris Orbánnak nyal.
Köves Somló beszélt nemrég arról a Hír TV-ben, hogy a fideszes szavazók között a legkevesebb a náci. A Jobbik majd az MSZP szavazói között van a legtöbb náci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!