Mennyi pénzből lehet megélni manapság minimálisan Budapesten?
Ha nincs lakásod, de mondjuk egy ilyen 15-25 nm-es, akár szuterén vagy legfelső emeleti lakással is megelégedsz, de szobatárs/lakótárs nélkül.
Tömegközlekedés kizárólag BKV-val. Szórakozás egyáltalán nincs vagy csak ingyenes rendezvényeken. Alkohol, dohány, energiaital, kávé és egyéb cikkek fogyasztása nélkül, viszont olyan élelmiszereken élve ami nem okoz hosszútávon egészségkárosodást. (Például nem csak tesco-s párizsis zsemle és májkrém mert attól szétesik a májad hosszútávon)
Ilyen elvárásokkal mennyiből lehet minimálisan megélni?
Garzon: 100k
Rezsi: 20k
BKK bérlet:10k
Kaja: 40k
Fodrász,tisztálkodási szerek,ruha:20k
Egyéb költségek:10k
Szóval egy 200k nettóból el lehet tengődni, de ez csak vegetálás.
Normálisan (havi 1 buli,mozi,1-1 kajálás valami olcsóbb helyen (kb 2000 értékben),1-2 kávézás és félretevés mellett szerintem egy 300-350k kell, ha egyedül akarsz élni.
300 nettóból egy család is simán megél. Mondjuk nem is értem, hogy a 200k+havi 1 buli hogy lett 350k.
Egyébként 100-asból simán lehet garzont bérelni (70k bérleti díj 30 rezsi), 40-ből pedig ha főzöl akkor még étterem, mozis popcorn is simán belefér a hónapba, szóval 180-200 között már úgy megélsz hogy abba szórakozás is benne van és tied a teljes garzon.
Légyszi linkelj nekem 70000-ért olyan garzont, ami nem putritelepen van és nem egy lelakott valami.
A 300-350 ezret úgy értettem, hogy abban már megtakarítás is van...
"Légyszi linkelj nekem 70000-ért olyan garzont,"
Gondolom a Hős utcában tud ilyen garzont csak az ablakot be kell nájlonyozni...
Nem kell megtakarítás, nem kell család, buli se kell. Csak simán egy szuterén putri valahol olyan helyen ahol nem vernek meg, lehet akár külváros is és alap megélhetés.
A 40 ezer kajára havonta hogy jön ki? Napi 1200 forint az csak a párizsis zsemle meg a májkrém esetleg még egy konzerv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!