Miért lenne jó ha több gyerek születne Magyarországon?
Csak mert tök nagy a munkanélküliség, szerintem semmi szükség több éhes szájra. Az állam nem tud elég segélyt fizetni (mert sajnos anélkül igen nehéz).
Azt mondják elöregszünk és nem lesz aki eltartsa az országot. Jelezném, hogy kb 1,5 millió plusz befizető mindig lesz, mert most kb annyi van. Az állami szektor fizetései nem növelik az ország bevételeit.
Születnek évente 95ezren, tavaly 60 ezret vettek fel felsőoktatásba... ez hová vezet? Szerintetek kinek a dolga ezen változtatni?
Jaj, ne gyertek már itt ezzel az "alacsony életszínvonal" dumával, tegnap az abortuszos kérdésnél amit reggelre töröltek, már elsütötték egy párszor. Szerinted az arab világban (ahol jóval alacsonyabb az életszínvonal" miért jobb a népesedési ráta? Csak nem azért mert nem a javak hajszolásával és a bulizással vannak elfoglalva?
Ha itt Nyugat-európai életszínvonal lenne, akkor se szülnének többet a magyar anyák, mert elkényelmesedtek.35 évesen (!) talán nekiállnának, mert a buli, a szórakozás stb az fontosabb.
Szóval a politikát meg a demokrácia álszentségét ne keverjétek ide! Erről is van véleményem, de az külön kérdés...
Másrészről 1 tisztességes választ sem kaptam, én közgazdasági megközelítésre lettem volna kíváncsi.
A kérdés lényege pedig nem az volt, hogy magyarok vagy cigányok szülessenek-e, vagy hívjuk be a kínaiakat, hanem hogy van-e értelme a népességcsökkenésen siránkozni.
Szegénység meg nincs itt se, csak nem túl igazságosan oszlik szét a nemzet aranya.
Szóval akkor legyünk többen, vagy ne, ha a Ratkó korszak gyermekei nyugdíjba mennek, akkor mi lesz itt a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!