Támogatnátok a kötelező keresztény vallás oktatását az iskolákban?
Köszönjük a kérdezőnek, hogy a kereszténység ellen hangol. Másra nem jó ez a kérdés.
Én keresztény vagyok, ha te is az lennél, akkor látnád, hogy Egyház nélkül nincs hitoktatás. Az iskolai hitoktatásnak semmi értelme nincs. Aki ma keresztény és ezt komolyan veszi, az nem elégszik meg az iskolai hitoktatással (amit egyébként az Egyház sem támogatott a bevezetéskor).
"Az is vicc hogy mindenféle nevenincs orosz iromány kötelező olvasmány, a Biblia meg nem."
A Biblia is kötelező, persze csak úgy, hogy kereszténységet csak nyomokban tartalmazzon... Viszont ezek a szerinted "nevenincs" orosz irományok nagy része elég mély hitről szólnak... Gondolom nem olvastál Dosztojevszkijt vagy Tolsztojt.
Aki a kereszténységet elítéli a vallásjellege miatt, az az iszlámot is elítéli, hiszen az is egy vallás; ecélból fölösleges bárkit is kereszténnyé nevelni.
És abban is tévedsz, hogy csak így lehet megelőzni a migránsokkal keveredést, a magyar közvélemény migránsellenes kötelező hittan nélkül is.
Migránsoktól függetlenül, vallást nincs értelme kötelezően oktatni, mert aki nem hisz benne, annak számára semmivel nem lesz jobb, ha megtanulja.
Vallásosként írom, a vallás oktatás legyen szabadon választható, ha érdekli a gyereket bemegy rá ,ha nem meg nem.
Azzal ,hogy kötelezik őket ,hogy hittan miegymás ,csak az lesz megutálják az egész kereszténységet.
Én Buddhista vagyok, de azt támogatom, hogy mindenkinek azt kéne tanítani, hogy kérdezzenek, tanuljanak minden vallásról, és amivel ők a legjobban egyetértenek, ahhoz a valláshoz csatlakozzanak. Egy vallás másra kényszerítése gonosz dolog, főleg, ha gyerekekről beszélünk, mivel ők hajlamosabbak gondolkodás nélkül elhinni dolgokat. Én 13 éves koromig Keresztyén voltam, mert nem mertem kilépni. Arra tanítottak, ha nem hiszek Istenben, örökké égni fogok.
Röviden: Kérdezz, gondolkodj, keress érveket, és csak azután higgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!