Jól sejtem, hogy a dolgozó emberek igen nagy részét nem is érinti a túlóratörvény, csak némely gyári munkást, vendéglátóst és közfeladatot ellátó személyt, akik eddig is amúgy is majdnem ennyit túlóráztak?
Olyan szempontból mindenkit érint, hogy minden munkavállalóra vonatkozik az új szabályzás.
Továbbá a munkavállalók 50%-át szerintem a jövőben sem fogja érinteni, mert őket olyan nagyvállalatok foglalkoztatják, akiknek ez nem fér bele a cégvezetési politikájába.
Az új törvény szerintem pont hogy a mikro-, és kisvállalkozásokban dolgozókat veszélyezteti, feltéve, ha simlis a főnök. 3 évre kihúzza a túlóra kifizetését, de pont előtte csődbe megy a Lacika Kft. Másnap, meg már Petike Kft. néven futtatja az új vállalkozását (kis túlzással persze).
Egyébként még tényleg nincsenek jelek arra vonatkozóan, hogy éltek volna az új törvénnyel. Az a furcsa, hogy pozitív példát sem hallani, amitől indokolttá válna a változás. Majd az idő megmondja.
a közértekben dolgozókat érinti,de ott már pár multi pl a spár szakszervezete kiharcolta,hogy maradnak a 250nél.
a buszvezetőket is érinti,de oda eleve úgy vettek fel embert,hogy tavaly még alá kellett írnia,hogy önként vállal 300 túlórát.
Nem jól sejted.
Minden bolgozót érint a Munka törvénykönyve -és természetesen az isb ha ezt módosítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!