Vajon milyen hatással lesz hosszútávon a magyar társadalomra a Fidesz kormányzása?
Én leginkább azt tapasztalom, hogy úgy 35-40 év alatt az emberek nem igazán akarnak abban a világban élni, amit a Fidesz alakít ki Magyarországon egyre jobban.
Rettenetesen sokan akarják elhagyni az országot, a mostani középiskolások nagy része menne. Ennek nagyon rossz vége lesz.
A következmény?
- Még több tehetséges fiatal megy ki külföldre
- A CSOK és egyéb baromságok ellenére kevesebb gyerek születik, max az agyatlanok szaporodnak
- A szellemi tőke eltűnik, maradunk összeszerelő ország
- Utánpótlás és tőke hiányában az egészségügy, oktatásügy végleg kivérzik
- Összeomlik a nyugdíjrendszer
Pár év és a Ratkó gyerekek mind nyugdíjba mennek. Ez rendesen meg fogja terhelni az államkasszát. És mivel a manyupot kinyírták, egyre kevésbé lesz miből fizetni a nyuggereket.
Ha 40 alatt vagy, ebben az országban az államtól már nem számíthatsz majd nyugdíjra. Jobban teszed, ha vitorlát bontasz és soha haza nem jössz. Legalább is addig, amíg ez a romboló, agyatlan kormány van, addig nem.
Amikor a mai középiskolások lesznek szülők,olyan 20 év múlva,talán akkor lesz változás.
Az ő szüleik is már nem a rendszerváltás előtt voltak gyerekek.
Ők már teljesen máshogy nevelik a gyereküket.
Nem szolgalelkűségre,igénytelenségre,rosszindulatra.
Szerintem az első és legfőbb probléma az, hogy az ellenzéket és az ellenzék szavazóit ellenségként kezelik, hazaárulónak bélyegzik, egyszóval a gyűlöletkeltés. Hiszen mit hallunk? Ha valaki ki megy tüntetni, akkor egyből "sorosbérenc" és hazaáruló, esetleg nem is magyar. Az orbáni politika lényege röviden, hogy aki nincs velünk, az ellenünk. Ennél még a kádári mentalitás is sokkal jobb volt, akkoriban azt mondták, hogy aki nincs ellenünk az velünk.
Ez pedig hosszútávon nagyon súlyos problémákhoz vezethet, sosem jó, ha valakik megpróbálják szándékosan megosztani és ezzel zülleszteni a magyar társadalmat.
ma 10:53
- Még több tehetséges fiatal megy ki külföldre - Már Gyurcsány Szt. Ferenc is megmondta, el lehet menni.
El is mennek, és ez probléma lesz nemsokára.
- A CSOK és egyéb baromságok ellenére kevesebb gyerek születik, max az agyatlanok szaporodnak - Megkérdezem, neked hány gyereked van? Ja hogy kényelmetlen lenne többet szülni/felnevelni?
Attól, hogy lenézed azokat, akik kényelmetlenségből nem szülnek, nem fog több gyerek születni. Ez egy igen jelentős, égető probléma a nyugati civilizációban.
- A szellemi tőke eltűnik, maradunk összeszerelő ország - Milyen szellemi tőke tűnik el? Mi mérnökök köszönjük szépen jól vagyunk itt is, a genderszakos feministák meg nyugodtan húzzanak Svédországba.
Beszélj a magad nevébe. Én 2. mérnöki diploma után sem vagyok megelégedve azzal, ami itthon megy, és nemsokára dobbantok én is.
- Utánpótlás és tőke hiányában az egészségügy, oktatásügy végleg kivérzik - Gyurcsány alatt minden jobb volt. Még a nosztalgia is :)
Az, hogy nem lett jobb, az miért jó?
- Összeomlik a nyugdíjrendszer - Összeomlott az már rég, mióta a költségvetésből fizetik a nyugdíjakat.
Ez jó?
"- Már Gyurcsány Szt. Ferenc is megmondta, el lehet menni."
Nem kedvelem Dj Urcsányt, de ő legalább ki merte mondani. Viktor meg hangoztatja, hogy a fiatalok "kalandvágyból" mennek ki, nem pedig az ő elcseszett kormányzása miatt... De egyébként elég nagy szegénységi bizonyítvány a kormányra nézve, ha a tanult fiatalok külföldre kényszerülnek, mert itthon nem tudnak ötről a hatra jutni.
"- Megkérdezem, neked hány gyereked van? Ja hogy kényelmetlen lenne többet szülni/felnevelni?"
Egy sincs. Nem is lesz, mert ebben hülye világban csak szenvedne szegény. Ez nem kényelem kérdése. Egy gyerek felnevelésére lenne elég pénzünk, de energiánk nem sok maradna, hogy tényleg minőségi időt kapjon. Aztán állami suliba nem adnám, mert csupa C kategóriás meg IQ nulla gyerekkel járna egy osztályba, alulfizetett, motiválatlan tanárok által tanítva. Magániskolára meg nincs pénzem. Állam bácsi meg egy gyerekre nem ad semmit, csak azt felejti el, hogy ahhoz, hogy valakinek 3 gyereke legyen, előbb az első kettőnek kell megszületni. Nem a harmadikat nehéz bevállalni, hanem az elsőt!
"- Milyen szellemi tőke tűnik el? Mi mérnökök köszönjük szépen jól vagyunk itt is, a genderszakos feministák meg nyugodtan húzzanak Svédországba."
Az megvan, hogy pl IT szektorban már most is óriási munkaerőhiány van? A cégnél brutális fejpénzeket fizetnek ha valaki be tud szervezni egy tapasztalt embert IT vagy R&D pozira. Programozóként ott vagyok, hogy ha nem tetszene a jelenlegi hely, 2 napon belül lenne új munkám, azonos vagy jobb fizetésért. Ja, és kint az itteni fizetés 2-2,5 szeresét kaphatnám én is.
"- Gyurcsány alatt minden jobb volt. Még a nosztalgia is :)"
Hát, pl. teljesen ingyenes volt a felsőoktatás és még a 12 féléves limit sem volt az állami helyekre. Nekem meg szépen elszámolták a 2006 előtti féléveimet a 12 államiba, pedig ha tudom, hogy limit lesz, akkor nem használtam volna fel ennyi félévet...
"- Összeomlott az már rég, mióta a költségvetésből fizetik a nyugdíjakat."
Igen, és a manyup kinyírása nyilván segített ezen a helyzeten, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!