Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki szegény, az hogy tanuljon...

Aki szegény, az hogy tanuljon tovább Magyarországon?

Figyelt kérdés

Az egyetemek nagyvárosokban vannak.Kollégiumot a hallgatók zömének nem adnak.Marad az albérlet.Az albérlet nagyon drága.Aki szegényebb családból származik,az nem tudja fizetni.

Másrészt meg felemelték a ponthatárokat nagyon magasra.Pl.gazdasági szakokon államilag támogatott területeken 460 felett vannak a ponthatárok.Jogi kar ugyan ez.Az a szak,ami nekem tetszene,ott 480 volt államin a ponthatár.Ezt szinte lehetetlen elérni.Hát maradna a fizetős.

Szóval egyszerre kéne fizetni az albérletet is és a tandíjat is.De ha másik szakra mennék,ahol alacsonyabb a ponthatár és bejutnék államira(ami amúgy egy büfészak),albérletet akkor is kell fizetni.Hogy lehet megoldani?Milliós diákhitelből,amit aztán törleszthetek évekig,évtizedekig?Ráadásul vidéken el sem lehet helyezkedni,tehát maradna Pest egyetem után is,ahol továbbra is albérletben kéne lakni,ami a fizetésem jelentős részét felemésztené,szóval megélni így sem tudnék.

2019. jan. 8. 01:35
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

De én kétbalkezes vagyok,nem vagyok való szakmunkásnak.Ráadásul szintévesztő is vagyok,így egy csomó szakma kizáró ok.Akartam lenni villamyszerelő,rendőr meg mozdonyvezető is,de alkalmatlan vagyok a szemem miatt.

És jogira vagy gazdaságira akarok menni,ez biztos.És ezek nem nehéz szakok,indokolatlanul magas a ponthatár.Mérnökit sokkal nehezebb elvégezni,mégis be lehet jutni két 4-es érettségivel.

Közgázra meg hiába van 2 nyelvvizsgám meg 5-ös érettségijeim,közelében sem vagyok a 480-nak

2019. jan. 8. 21:15
 22/22 A kérdező kommentje:

#17 egy mechatronika hol 450 pont?280-300 pontod van,már mehetsz mernöknek.Igaz a fele ki is hullik.

Közgázon meg 30 emberből 2-3 jár államira

2019. jan. 8. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!