Az hogyan lehetséges, hogy kétszer annyi most az adó mint 9 éve?
Tudod, ez úgy van, hogy Viktornak és pajtásainak kell a pénz, az ország meg rohad.
De ügyesen lekommunikálják, hogy a sok hülye még örül is neki, hogy agyonadóztatják...
Tudod, a munkáltatód összesen kifizet 300 ezer forintot. Ebből a te bruttó béred 248 ezer, a maradék az államé. Abból a nettód 165 ezer. Ebből ugye vásárolsz, de az ÁFA 27%.
Vagyis a munkáltatód által kifizetett minden 100 forintból 44 forint a tied, 56 az államé. És akkor még nem számoltam bele a NETA-t, a jövedéki adót és az egyéb nyalánkságokat.
Átlagosan legalább 58-60% a teljes adóprés. Ennyi adóból itt kánanánnak kellene lennie, nem rohadó kórházaknak és kátyús utaknak, csakhát a cimborák még ebből az 56 forintból is ellopnak 40-et, aztán alig marad valami.
És akkor verik a mellüket, hogy Agyarország jobban teljesít. A minimálbér a duplája. Ja, de ha a nettó is duplája lenne, akkor nem 100, hanem 122 lenne a nettó most. Kevesebb az adó a kisvállalkozóknak? Ez konkrétan hazugság, mert csak a KATA összeghatára nőtt 8-ról 12 millióra. Ez nagyon kevés embernek segít, mert a KATA-sok nagyrésze nem forgalmaz évi 8 milliót. Adó ugyanúgy 50 ezer, nem csökkent.
Én jobbat kérdezek, miért van az hogy a világon Magyarországon a legmagasabb a forgalmi adó? Direkt utánanéztem és nem találtam olyan országot ahol alacsonyabb.
A másik kérdésem pedig hogy ez miért nem érdekel senkit? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!