Az hogyan lehetséges, hogy kétszer annyi most az adó mint 9 éve?
Figyelt kérdés
Most olvastam hogy 2010-ben mikor a Fidesz átvette a Bajnai-kormánytól az országot akkor 18% volt az adó, most meg 33%, bő 8 év alatt majdnem a duplája. Ez hogyan lehetséges? És még erre mondják sokan hogy jobban élünk mint bármikor, meg hogy emelkednek a bérek? Cseszhetem hogy a nettó emelkedik 5-10 ezerrel, ha az adó meg duplája majdnem mint 8 éve...#FIDESZ #adózás #Orbán Viktor #Gyurcsány Ferenc #Magyarország #adó #adóemelés #emelkedés #Bajnai Gordon #reálbér
2019. jan. 7. 19:37
1/14 A kérdező kommentje:
*Bruttó emelkedik
2019. jan. 7. 19:38
3/14 anonim válasza:
Ez egy trollkérdés.
(ha meg nem, akkor nagyon gyorsan nézz utána, hogy mit jelent a bruttó-nettó és mit vonnak még az SZJA-n kívül)
4/14 anonim válasza:
tudnál adni egy forrást hogy mégis hol olvastad? Érdekelne mely adó formátumról van szó
5/14 mindentudó99 válasza:
Na jó de most 300 a csülkösbab a Gundelben
6/14 anonim válasza:
Igen, sokkal több adó van, de a jövedelemnél csak átrendezések, elrejtések vannak, amúgy kb ugyan annyi mint fletóék idejében.
7/14 anonim válasza:
#4 itt írták neki egy másik kérdésénél válasznak...
8/14 anonim válasza:
A magyarok szeretik az adókat. Minél többet adhatnak az Uraiknak, annál boldogabbak.
9/14 anonim válasza:
2010-ben még szja mentes volt a minimálbér, de amikor ezt megszüntették, 16%-nyi szja rárakódott a bérekre. Egyedül ezt tudom elképzelni, ami az adóduplázásra adhat példát, de még ez sem teljesen igaz, mert 2012-re már alapból úgy emelték a bruttó minimálbért, hogy ne legyen nagyon érezhető a különbség nettóban. Mintha misem történt volna. Csak a tisztánlátás végett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!