Megbénítani az országot január 19-én? Aznap vannak a középiskolai felvételik! A gyerekekkel meg a felvételiken felügyelő tanárokkal akarnak kitolni? Hogy jött ki ez a dátum?
Így van, szombaton délutánra vagy estére vonatkozik, hogy fennakadások legyenek. Csakhogy a kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy a sok gyerek felvételizni hogy menjen. Abban nem lesz fennakadás.
Valószínű direkt tették erre az időpontra a demonstrációt igen. Ez a lényege.
Innentől kezdve az ország vezetésén múlik, hogy hagyják-e, hogy elfajuljon ez a dolog. Nem kellene sokat tenni és minden meg lenne oldva, de nekik is a káosz a legjobb, annak idején ők is ugyanezt csinálták.
"Szóval a szombat esti demonstráció nevetséges"
Ha az a célja, ahogy az egyik felszólaló mondta, hogy álljon le az ország, akkor nevetséges, hiszen az ilyesmit reggel kéne kezdeni, és nem hétvégén, hanem hétköznap, úgy lenne látszata.
"de a délelőtti felháborító, mert neked plusz egy szombaton be kell menned dolgozni"
Nem rólam van szó elsősorban, hanem a felvételiző gyerekekről.
"Amúgy 27-én, 28-án dolgoztál?"
Ez hogy jön ide?
"Tessék panaszkodni Orbánnál."
Ő írja elő, hogy márpedig január 19. legyen?
Oké, rendben, te ezzel nem értesz egyet, megértettem.
Csak akkor szerinted mi lenne a legjobb?
Hétköznap meg az emberek mennek dolgozni délutánig/estig, akkor is gáz a fennakadás. Ha meg nem tud bemenni dolgozni, akkor a kasszából esik ki pénz.
"Nem rólam van szó elsősorban, hanem a felvételiző gyerekekről."
Azért reklamáltál, hogy + egy szombaton be kell menned dolgozni. A felvételiző gyereknek mindegy, hogy melyik szombaton megy be.
"Ez hogy jön ide?"
Kapcsolódik az előző kérdéshez. Tekintve, hogy feltehetően otthon voltál a téli szünetben, megtehetsz annyit, hogy feláldozod egy szombatodat.
Amúgy azzal ugye tisztában vagy, hogy attól, hogy a szakszervezet sztrájkot hirdet, nem kötelező? Ha pedig a te iskoládban a pedagógusok többsége úgy dönt, hogy csatlakozik, akkor tartsd tiszteletben a döntésüket. A te érdekedben is teszik. Azért pl, hogy a kezdő kollégák ne szakmunkás minimálbérért dolgozzanak.
"Ő írja elő, hogy márpedig január 19. legyen?"
"Nem. De miatta van az egész."
Az, hogy lesznek demonstrációk, miatta van, de az, hogy pont jan. 19-én, nem miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!