Miért ilyen rossz a magyar busz- és vasúthálózat?
Szerettem volna megtenni egy valamivel több mint 300 km-es utat Miskolc mellől Baja mellé. Autóm nincs, nincs is rá pénzem.
Tömegközlekedésre lenne pénzem, csak hogy van egy kisebb gond: csak busszal 6 óra az út, vonattal pedig 7,5 óra. Csak oda. Tehát lehetetlen, hogy én egy nap alatt elintézzem ott a dolgom.
De miért ilyen rossz a tömegközlekedés? Miért nincsenek legalább a megyeszékhelyek összekötve, hogy ne kelljen mindenáron Budapestre menni? Ha legalább Szegedig eljutnék pár óra alatt ( jelzem: a Miskolc-Szeged távolság nincs 200 km, tömegközlekedéssel 5,5-6 óra ), és onnan tudnék tovább menni.
Most Magyarországon aki nem Pestre megy és nincs autója, az nem is számít, meg van lőve.
# 1
Csehország is szláv ország (mellesleg Magyarország nem az) , mégis kitűnő az infrastruktúrája és nincsenek gondok a tömegközlekedéssel
Kevés pénzt tolnak az infrastruktúrába, az infrastruktúra fejlesztésébe mind állami, mind a közlekedési cégek részéről.
Ezért rohad itt le szépen minden. Persze kicsit igazságtalan vagyok, mert ehhez pénz is kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!