A Pénzügyminisztérium szerint négy év múlva a magyar átlagkereset havi 460 ezer forint lesz. Mit gondoltok erről? Reális cél?
"Nem tudom miért, meg ki pontozta le a 2-es meg 3-mas válaszolót"
Én tudom! Muhahaha...
Az átlagkeresetbe azok a fizetések is beletartoznak (khm miniszterek khmm), akiknek most nőtt meg 30%-al. ú
A kisembernek meg marad ennyi, amennyi most.
Szóval igen, elképzelhető, hogy annyi lesz.
Ha Mészáros Lőrincen meg Tiborc Istvánon múlik, ők továbbra is teljes erőbedobással törekednek majd rá hogy felfelé húzzák majd ezt az átlagot.
Nézzük csak Mészárost: idén több mint 200 milliárddal növelte a "vagyonát". Ezt osszuk el 4,5 millióval (durván ennyien dolgoznak itthon), az 44444 Ft, valamint ezt osszuk el 12-vel, hiszen 12 hónapja van egy évnek. Az 3703 Ft. Tehát csak ez az egy ember egymaga majdnem 4000 Ft-ot dobott a magyar átlagkereseten, hiszen ő is beleszámít a magyarok közé akik keresnek. Egymaga. Nyilván ő a csúcspélda, senki más nem keresett ennyit, de azért elég sok képviselőnek, miniszternek, hivatalnoknak emelték meg vastag százezrekkel a fizetését, és azokból pl. rengeteg van, ahogy a Tiborcz István féle milliárdokat zsebrerakó kormányközeli vállalkozókból is akad jópár, elég megnézni a Forbes listáját hogy hányan duplázták, többszörözték meg tavaly a vagyonukat.
Szóval persze, lehet hogy 500-600 ezer is lesz az átlagfizetés, sőt ha Mészárosékon múlik 1 millió is lehet, csak ettől még a 99% ugyanúgy csóró lesz mint a templom egere maximim 120-150 ezer körüli minimálbérrel és egy vagon adókötelezettséggel, a felső 1% meg annyira jól fog élni hogy azt se tudja mire verje el a (köz)pénzét, mindezt persze adómentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!