Tényleg igaz az, hogy minden Magyar családban van egy olyan rokan, családtag vagy felmenő aki elesett (harcolt) a Don kanyarnál?
Tudtátok egyébként, hogy addig összesen 13,7 millió civilt mészároltak le? És minden nőt megerőszakoltak aki az útjukba került. Nos persze ezt nem mind csak magyarok követték el. A németeken és a magyarokon kívül románok, olaszok, finnek, lettek, litvánok, ukránok vettek részt ebben a tevékenységben, ami a világtörténelem eddigi legkiterjedtebb, legtöbb áldozatot követelő népirtásába torkollott.
Szóval nem nagyon kell csodálkozni, hogy ott fogták őket némi jóvátételre.
Elő volt írva nekik, hogy a megszállt területek férfilakosságát teljes egészében ki kell irtani, ez alól a gyermekek sem kivételek, mert ők a partizánok hírvivői.
A foglyul esett partizánokat az esetleges kihallgatásukat követően a helyszínen fel kell koncolni vagy elrettentő példaként a közel fekvő helységekben nyilvánosan kötél által ki kell végezni. A partizánok egy elfogott rádióüzenete szerint a magyarok még kegyetlenebbek, mint a németek.
Ilyen világ volt ez...
Nem túloztam semmin csak bemásoltam a wikipédiát. Vagy te hazudsz az áldozatszámot illetően, vagy ott túloztak.
Ennyi.
Részlet egy 1941. december 10-én 9 órakor indított táviratból:
„32/II zászlóaljparancsnokságnak, Bahmacs. Jelentem, hogy Marosim községet folyó hó 8–9-én átvizsgáltattam. 25 zsidót kivégeztettem. 4 partizán, mely a falu lakosa, már nyolcadik hete ismeretlen helyre menekült. A falu környékén lévő tanyákat is átnézettem – különösebb eredmény nélkül."
Berencsváry hadnagy 23/5 századparancsnok.
Nyugodjál meg, hogy túlzás nélkül nem kis mészárlást csaptak ők ott. Még ha nem is igaz a 13 millió, legyen csak tíz, az sem kevés. Kiirtottak egy magyarországnyi embert.
Egyébként szerintem mindegy is az áldozatszám. Lényeg hogy azt egyetlen országban sem vennék jó néven, ha bevonulnál oda fegyveresen, legyilkolnád a lakosságot, beleértve a gyermekeket is, megerőszakolnád a nőket, felégetnéd a falvakat és fosztogatnál.
De ha szerinted ez helyénvaló, menj át mondjuk Ausztriába és próbáld ki mit szólnak hozzá.
Akad egy pár kedves visszaemlékezés, ugye:
A Brjanszki terület Szevszki járásában található Szvetlovo falu egyik parasztja, A. I. Krutuhin így emlékezett: „Magyarok, a fasiszták bűntársai a falunkba, Szevetlovóba 42. V. 9-én jöttek be. Falunk minden lakója elrejtőzött az ilyen falka elől, és ők arra válaszul, hogy a falu lakói kezdtek elrejtőzni előlük, mind lelőtték, akik nem tudtak elbújni, asszonyaikat megerőszakolták. Én öreg vagyok, 1875-ben születtem, szintén kénytelen voltam elrejtőzni a pincében. […] Az egész faluban folyt a lövöldözés, és égtek az épületek, a magyar katonák pedig elrabolták a dolgainkat, elvezették a teheneket, a borjakat.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!