Tényleg igaz az, hogy minden Magyar családban van egy olyan rokan, családtag vagy felmenő aki elesett (harcolt) a Don kanyarnál?
Figyelt kérdés
Az én családomban tudom azt,hogy mind anyai mind apai ágon van olyan rokonom aki nem tért vissza onnan.2018. dec. 30. 17:08
1/33 anonim válasza:
Az én családomban nincs. Mind két nagyapám fogságban volt de ennyi.
2/33 anonim válasza:
Igen igaz. A Magyar haderő Voronyezsig nyomult előre, az útjukba kerülő települések lakosságát lemészárolták, a házakat kifosztották, majd ezt követően felgyújtották a nőket megerőszakolták. Nem hallottál ezekről?
3/33 anonim válasza:
A magyar sereg létszáma 200ezer fő volt, a családok száma meg 2millió, szóval nem nagyon jönnek ki a számok.
4/33 anonim válasza:
Az én papám is szakaszvezető volt a Donnál. Elmentek ételért és mire visszaértek nem volt semmi...7 évet volt hadifogoly. A menyasszonya nem várta meg. Így házasodott az elvált mamámmal,és lett anyukám,kései egyszem gyermek.
5/33 anonim válasza:
Ha nem is pont ott, de áldozat biztos majd minden tágabb családban volt, nekem mindkét nagyapám.
6/33 anonim válasza:
Nos, ez igaz. De akkor is igaz lenne, ha csak egyetlen személy harcolt volna.
Attól függ mennyire tekintünk vissza, akár ezer, tízezer... évekre, de lehet találni genetikai rokonságot minden ember közt.
7/33 anonim válasza:
Az én családomban nem volt ilyen rokon. Sőt az ismerőseim, barátaim családjában sem volt.
42/N
8/33 anonim válasza:
Nálunk pl. senki. Dédipapa volt Isonzónál.
9/33 anonim válasza:
Aztán a szovjetek ott fogták őket egy kis málenkíj robotra, míg újjáépítik amit leromboltak. Ezt se felejtsük el.
10/33 anonim válasza:
Elképzelhető, ha volt a családban a II. világháború idején hadköteles korú személy, akit behívhattak katonai szolgálatra, bár persze nem feltétlenül a Don kanyarnál esett el az sem, hanem "valahol Oroszországban" lelte halálát (akár Szibériában). Én 1945-ben születtem, mindkét anyai nagybátyám huszonéves volt a negyvenes évek első felében és mindkettőjüket behívták, csak az egyik megszökött a katonaság elől, a másik viszont odaveszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!